Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε άτομα άνω των 85 ετών

Metrosport Team16 Ιανουαρίου 2021

Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο (16/1) ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού των ατόμων άνω των 85 ετών.

Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας.

Ο εμβολιασμός, που είναι δωρεάν για όλους, θα γίνει σε δυο δόσεις, όπως υπαγορεύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και η παρασκευάστρια εταιρία του εμβολίου.

Σε εξέλιξη είναι ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας.

Οδηγίες για την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15' πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις. Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει: Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του. Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του. Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.