Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που σκέφτεται η κυβέρνηση

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2020

Η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών και ο κίνδυνος εξάπλωσης της επιδημίας, ανησυχούν κάθε μέρα και περισσότερο την κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Το σενάριο των νέων μέτρων είναι πάνω στο τραπέζι και δεν θα αργήσει να μπει σε λειτουργία προκειμένου να ανακοπεί η πορεία του κορωνοϊού και να μην δοκιμαστούν οι αντοχές του συστήματος υγείας.

Ιδιαίτερα σε πόλεις οι οποίες προκαλούν εντονότερο προβληματισμό, λόγω της ραγδαία αυξητικής τάσης των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Οπως η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Καστοριά, τα Ιωάννινα (οι δύο τελευταίες πόλεις αναμένεται να ακολουθήσουν την Κοζάνη, πηγαίνοντας στο ανώτατο επίπεδο προληπτικών μέτρων)

Ποια νέα μέτρα συζητιούνται...

Το πιθανότερο είναι αύριο, Πέμπτη, μετά την συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων να αποφασιστεί η επικύρωση της αλλαγής χρωματισμού και αλλαγής επιπέδου επικινδυνότητας διασποράς του ιού σε περιοχές που παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πλέον των μέτρων, πάντως, που περιλαμβάνει το επίπεδο τέσσερα, εξετάζεται από την κυβέρνηση η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και σε περιοχές με χαμηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας.

Επίσης, υπάρχουν σκέψεις και για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από μια ορισμένη ώρα το βράδυ, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Δεν υπάρχει όμως πρόθεση αυτή την στιγμή για κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης πριν τις 12 το βράδυ, καθώς τα προβλήματα συνωστισμού στις πλατείες παρατηρούνται αμέσως μετά.

Ο καθηγητής και πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων, τη μετάδοση του ιού και την επικινδυνότητά του.
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.