Κορωνοϊος: Σκέψεις να κλείσουν και τα καταστήματα λιανικής

Metrosport Team16 Μαρτίου 2020

Ετοιμη να αποφασίσει το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής είναι η Κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Dikaiologitika News, ώστε να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η κυκλοφορία των πολιτών και η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η Κυβέρνηση έχει πάντα στο τραπέζι το θέμα της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, το οποίο θα ενεργοποιηθεί όταν συντρέξουν σοβαροί λόγοι. Αυτή την στιγμή η κατάσταση που επικρατεί με την εξαπλωση του κορωνοϊού στην χώρα δεν δικαιολογεί καθολική απαγόρευση, παρά μόνο αυστηροποίηση των μέτρων, όπως για παράδειγμα έγινε για τις οργανωμένες παραλίες και την συζήτηση που διεξάγεται σήμερα (16/3) για τις εκκλησίες.

Σε αυτή την φάση η Κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι ότι θα κλείσουν τα καταστήματα λιανικής. Δεν θα μπει λουκέτο σε όλο το λιανεμπόριο αλλά σε καταστήματα τα οποία δεν παρέχουν ήδη πρώτης ανάγκης, όπως αυτά ορίζονται στην κατάσταση της κρίσης. Για παράδειγμα θα κλείσουν όλα τα καταστήματα που πωλούν ρούχα, οπτικά, παιχνίδια πιθανόν συνεργεία και ότι άλλο κρίνει η υγειονομική επιτροπή που εξετάζει την σχετική λίστα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.