Κορωνοϊός: Σκέψεις μετατροπής των ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε χώρους νοσηλείας

Metrosport Team22 Αυγούστου 2021

Εν μέσω του πέμπτου κύματος κορωνοϊού στην Ιαπωνία θα διεξαχθούν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο.

Τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού έχουν προκαλέσει πίεση στο σύστημα υγείας της χώρας. Ετσι, ενόψει και της δεύτερης μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, οι αρχές του Τόκιο εξετάζουν σχέδια μετατροπής ορισμένων από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς χώρους της πόλης σε προσωρινές ιατρικές εγκαταστάσεις.

Κάποιες εξ’ αυτών, και που ανήκουν στην κυβέρνηση, είναι το Tokyo Aquatics Centre, το μέρος των αγώνων κολύμβησης και το Musashino Forest Sport Plaza που χρησιμοποιήθηκε για το μπάντμιντον ανέφερε η εφημερίδα Sankei.

Η μετάλλαξη «Δέλτα» έχει κυριαρχήσει στην Ιαπωνία και ώθησε την κυβέρνηση να παρατείνει τα έκτακτα μέτρα πανδημίας στο Τόκιο και άλλες περιοχές έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι διοργανωτές των Παραολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν από την Τρίτη (24/8) έως τις 5 Σεπτεμβρίου, συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να διεξαχθούν οι Αγώνες χωρίς θεατές, ένα μέτρο που ελήφθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Άλλωστε 30 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σήμερα μεταξύ των συμμετεχόντων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, το υψηλότερο ποσοστό μέχρι τώρα, ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.