Κορωνοϊός: Ξεπέρασε το επίπεδο ασφαλείας η Θεσσαλονίκη

Metrosport Team02 Νοεμβρίου 2020

Η πιο επιβαρυμένη, ίσως, πόλη αυτή την στιγμή στην Ελλάδα από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας της, είναι η Θεσσαλονίκη.

Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η δήλωση του γενικού γραμματέα υπηρεσιών υγείας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλου, ότι ¨η Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει το επίπεδο ασφαλείας που είχαμε θέσει" 

Μετά τα 839 κρούσματα του Σαββάτου, και την Κυριακή οι νέες μολύνσεις ήταν πολύ υψηλές, σε σχέση και με τον αριθμό των τεστ, με αποτέλεσμα να έχει ενεργοποιηθεί ήδη σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη χώρα.
Σύμφωνα το σχέδιο αυτό, που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.
Σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, αναμένεται το πρωϊ στην Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για να επισκεφθεί διαδοχικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς».
Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, μετά την επίσκεψή του στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, ο υπουργός θα κάνει δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Εκτός από την ενίσχυση των ΜΕΘ, όμως, εξετάζεται και διευρυμένο σχέδιο αεροδιακομιδών από τη Θεσσαλονίκη προς άλλες περιοχές με διαθέσιμες ΜΕΘ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.