Χαρδαλιάς: Οι 18 περιοχές που έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο

Metrosport Team30 Νοεμβρίου 2020

Με την παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και του καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, για την ενημέρωση των εξελίξεων αναφορικά με την πανδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι το ιικό φορτίο δεν είναι το ίδιο σε όλη τη χώρα επισημαίνοντας πως υπάρχει ιδιαίτερος προβληματισμός αναφορικά με την Πιερία. Είπε χαρακτηριστικά: “Ιδιαίτερα θα αναφερθώ στην Πιερία, όπου τα τελευταία 24ωρα αυξάνεται. Η τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι στις υπόλοιπες περιοχές μπορούμε να χαλαρώσουμε. Παραμένουν και τηρούνται τα μέτρα“.

Αναφορικές με τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε: “Θα θέλαμε να τονίσουμε τη σημασία τήρησης των μέτρων. Στις Γιορτές που ξεκινούν τον Δεκέμβριο. Φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές. Οι κάτοικοι της Πάτρας ένωσαν τις φωνές τους από τα σπίτια τους. Επισκέψεις σε σπίτια φίλων ή συγγενών, δεν πρέπει να γίνουν“.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε και για τον ΕΟΔΥ εξηγώντας ότι: “Αναφορικά με τον ΕΟΔΥ, όσα γράφτηκαν τα θεωρούμε άδικα και παντελώς αβάσιμα. Ούτε διπλοί τρόποι καταγραφής υπάρχουν, ούτε τίποτα. Μόνο η κοινή προσπάθεια και η αγωνία μας. Αδιαφορούμε για δημοσιεύματα που επιχειρούν να προκαλέσουν εσωστρέφεια και βέβαια έχουν πολιτικά κίνητρα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε“.

Οι 18 περιοχές που έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο

Ο κ. Χαρδαλιάς παρουσίασε τις περιοχές που είναι πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά με βάση τα νέα στοιχεία.

Όπως ο ίδιος ανέφερε αυτές είναι η Πέλλα, Δράμα, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Φλώρινα, Ημαθία, Λάρισα, το Κιλκίς, Ξάνθη, Χαλκιδική, Μαγνησία, Καρδίτσα, Καβάλα, τα Τρίκαλα, ο Έβρος, οι Σέρρες και η Ροδόπη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.