Κορωνοϊός: Πετρετζίκης live κατά Άδωνι για την εστίαση

Metrosport Team09 Νοεμβρίου 2020

Ο Άκης Πετρετζίκης εξέφρασε live τους προβληματισμούς του κλάδου της εστίασης λόγω Lockdown στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο γνωστός σεφ αρχικά υπογράμμισε: «Κανείς δεν ξέρει τον αλγόριθμο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Δεν ξέρουμε αν συμφέρει να κλείσουμε το μαγαζί ή όχι. Είναι χρήματα που θα κληθούμε να δώσουμε πίσω. Οι ρυθμίσεις είναι όλες δάνεια. Μπορεί να φαίνεται μια επιχείρηση ότι βγαίνει αλλά από το καινούργιο έτος θα ζητηθούν όλα τα χρήματα πίσω. Θα έχουμε να πληρώσουμε δόσεις δανείων παντού. Δάνεια που ήρθαν με το ζόρι».

Όσον αφορά στο δώρο Χριστουγέννων, ο Άκης Πετρετζίκης ανέφερε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότεροι αυτή τη στιγμή είναι οι εργαζόμενοι. Δε θέλουμε να διώξουμε άνθρωπο, θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν το δώρο τους. Ούτε κατά διάνοια δε βγαίνουν τα δώρα. Σε 10 ημέρες από τη στιγμή που θα ανοίξουμε θα πρέπει να δώσουμε το δώρο γιατί αλλιώς υπάρχει ποινικό αδίκημα» και πρόσθεσε πως θα πρέπει να καλυφθεί 100% από το κράτος. «Εάν δεν ανοίξουν τα μαγαζιά τα Χριστούγεννα και ανοίξουν τον Ιανουάριο, έχουν καταστραφεί όλοι».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, από πλευράς του απάντησε: «Δεν μπορεί η επιχείρηση να μη συμμετέχει καθόλου στο δώρο των Χριστουγέννων» και στη συνέχεια υποστήριξε ότι αν δεν ανοίξουν τα μαγαζιά τα Χριστούγεννα, εξετάζονται όλα τα σενάρια για το δώρο.

Πηγή: Ethnos.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.