Κορωνοϊός: Οι λεπτομέρειες για την άδεια των γονέων

Metrosport Team11 Μαρτίου 2020

Οι εξελίξεις λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι ραγδαίες. Από ώρα σε ώρα θα δημοσιευτεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα προβλέπει την χορήγηση «άδειας ειδικού σκοπού» μετ' αποδοχών, σε έναν από τους δύο εργαζόμενους γονείς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για την περίοδο που θα είναι κλειστά τα σχολεία.

Η εν λόγω άδεια θα αφορά τους γονείς παιδιών έως 15 ετών (έως Γ’ Γυμνασίου) που φοιτούν σε σχολεία και θα μπορεί να λαμβάνεται έως τις 10 Απριλίου. Χρήση της μπορεί να κάνει μόνο ένας από τους δύο εργαζόμενους γονείς, ενώ αν εργάζεται μόνο ο ένας γονιός και ο άλλος είναι άνεργος, τότε δεν χορηγείται. 

Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το κόστος της «άδειας ειδικού σκοπού» στο Δημόσιο θα καλύπτει το κράτος, ενώ στον ιδιωτικό τομέα θα καλύπτεται, από το κράτος, τον εργοδότη και τον εργαζόμενο, ο οποίος θα συνεισφέρει με ημέρες από την ετήσια άδειά του. Για παράδειγμα, αν ο εργαζόμενος λείψει για τέσσερις ημέρες, οι τρεις θα καλυφθούν από την εταιρεία του και η μία θα αφαιρεθεί από την κανονική άδειά του.

Ακόμη τονίστηκε η επιλογή που θα έχουν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν εξ αποστάσεως ή με ευέλικτο ωράριο εργασίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.