Κορωνοϊός: Ο Μπιλ Γκέιτς αποκάλυψε πότε θα γίνει η τέταρτη δόση εμβολίου

Metrosport Team02 Μαρτίου 2022

Ο Μπιλ Γκέιτς ξέρει να τραβάει πάνω του τα βλέμματα, ειδικά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο συνιδρυτής της Microsoft σχολίασε και τα όσα συμβαίνουν τώρα ανά τον κόσμο και τη μετάλλαξη Όμικρον, κάνοντας μια εξαιρετικά αισιόδοξη πρόβλεψη.

Τι ακριβώς είπε;

Πως η Όμικρον μπορεί να «βοηθήσει» την ανθρωπότητα να βγει από την περιπέτεια και να μετατρέψει, εν καιρώ, τον ιό σ’ ενδημικό και να μπορούμε πλέον να θεωρούμε τον κορωνοϊό κάτι σαν γρίπη.

«Όταν η παραλλαγή Όμικρον περάσει από μια χώρα, τότε το υπόλοιπο του έτους θα πρέπει να δούμε πολύ λιγότερα κρούσματα», σημείωσε ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με Αμερικανό ερευνητή, σύμφωνα με το businessinsider.com. «Έτσι ο covid μπορεί να αντιμετωπιστεί περισσότερο σαν εποχική γρίπη», συμπλήρωσε.

Όσο για εκείνους που ακόμα αναρωτιούνται τι θα γίνει με την 4η δόση και πότε θα την κάνουμε ο Αμερικανός μεγιστάνας τους δίνει την απάντηση. Ο Γκέιτς θεωρεί πως δε θ’ αργήσει ιδιαίτερα η εποχή που θα κάνουμε ετήσιους εμβολιασμούς κατά του ιού και θα έχουμε μια ανάλογη προετοιμασία όπως με τη γρίπη. Πιστεύει δηλαδή ότι το σενάριο των εμβολιασμών ανά τρεις ή έξι μήνες αποσύρεται οριστικά και οτι οι πολίτες στο εξής θα κάνουν ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό το χρόνο.

Η άποψη του δισεκατομμυριούχου «συμπίπτει» με αυτή του Δρ. Φάουτσι- του κορυφαίου επιδημιολόγου των ΗΠΑ-, ο οποίος είπε πως με τη φυσική ανοσία που προσφέρεται από τη νόσηση, τα πολύ υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού (62,6% του πληθυσμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του CDC) και την αυξανόμενη παραγωγή φαρμάκων για τη θεραπεία των πιο σοβαρών περιπτώσεων, οι ΗΠΑ μπορεί να βρίσκονται στα πρόθυρα της μετάβασης από την πανδημία σε έναν ενδημικό ιό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.