Κορωνοϊός: Μικρότερος έως και 45% ο κίνδυνος νοσηλείας για τους νοσήσαντες με Όμικρον

Metrosport Team23 Δεκεμβρίου 2021

Θετικά στοιχεία προκύπτουν από μελέτη του Imperial.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου, οι φορείς της Όμικρον είναι από 15 έως 20% λιγότερο πιθανό να επισκεφθούν ιατρικές μονάδες σε σχέση με τους φορείς της Δέλτα.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας παραλλαγής είναι, ακόμη, κατά 40-45% λιγότερο πιθανό να περάσουν μία ή περισσότερες νύχτες στα νοσοκομεία σε σχέση με εκείνα της Δέλτα.

Εξάλλου, όσοι είχαν νοσήσει στο παρελθόν και μολύνθηκαν με Όμικρον, κινδυνεύουν κατά 50-60% πιθανό να νοσηλευτούν σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν προσβληθεί από κορωνοϊό.

O καθηγητής του Imperial, Νιλ Φέργκιουσον, δήλωσε τα εξής σχολιάζοντας τη μελέτη: «Η ανάλυσή μας δείχνει ότι υπάρχει μια μικρή μείωση του κινδύνου νοσηλείας στην περίπτωση μόλυνσης από την Όμικρον σε σχέση με τη Δέλτα».

Η μελέτη του Imperial βασίστηκε σε επιβεβαιωμένους φορείς, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, στην Αγγλία από 1 έως 14 Δεκεμβρίου.

Χαραμάδα αισιοδοξίας ανοίγουν, την ίδια ώρα, τα ευρήματα ερευνών για τα συμπτώματα της παραλλαγής Όμικρον. Σύμφωνα με δεδομένα επιστημονικών εκθέσεων από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική, το νέο πανδημικό κύμα, στο οποίο τείνει να κυριαρχήσει το στέλεχος Όμικρον, φαίνεται να είναι ηπιότερο σε σχέση με τα προηγούμενα.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα από χώρες στις οποίες έχει κυριαρχήσει η νέα μετάλλαξη δείχνουν ότι όσοι μολύνονται από αυτήν, στην πλειονότητά τους, δεν χρειάζονται νοσηλεία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.