Κορωνοϊός-Καθηγητής Κουρέτας: «Ύμνο στο θάνατο και στο φόβο δεν έχει ζήσει ποτέ ξανά η ανθρωπότητα»

Metrosport Team23 Ιανουαρίου 2022

Μια ανάρτηση για τον κορωνοϊό, την σημασία των εμβολίων, τους νεκρούς ως ποσοστό επί των κρουσμάτων, η οποία σίγουρα θα συζητηθεί, έκανε ο καθηγητής Φυσιολογίας Zωικών Oργανισμών και Τοξικολογίας και διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Ο κ. Κουρέτας θεωρεί ότι το αποτέλεσμα της επικοινωνιακής διαχείρισης της πανδημίας είναι να... υμνείται ο θάνατος και ο φόβος, με έναν τρόπο που δεν το έχει ζήσει ποτέ ξανά η ανθρωπότητα.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Κοιτώντας τα κρούσματα σε όλες τις χώρες για τον κορωνοϊό φαίνεται ότι κάτω από το 1% των κρουσμάτων πεθαίνει τελικά. Έχουμε εμπεδώσει την σημασία του εμβολίου. Αυτό που τώρα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες είναι ότι περίπου το 90% αυτών που κολλάνε το περνάνε σχεδόν ασυμπτωματικα. Σχεδόν.

Αυτό οφείλεται στο ανοσοποιητικό του κάθε ανθρώπου. Και χτίζεται σε ένα ποσοστό 10% από το κληρονομικό μας background και το υπόλοιπο είναι ο τρόπος ζωής μας που σημαίνει διατροφή, άσκηση, και μια σειρά από κοινωνικούς και ψυχολογικούς παράγοντες που ουδέποτε κανείς εξήγησε. 

Το μόνο που κάνουμε ακόμη είναι να υμνούμε το ελάχιστο ποσοστό που πέθαναν και όχι το τεράστιο που έζησαν. Ύμνος στον θάνατο και στον φόβο δεν ξέρω αν έχει ξαναζήσει η ανθρωπότητα ever. Αν δεν ξεφοβηθούμε σωστά, με σωστή ενημέρωση δεν θα ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.