Κορωνοϊός: Η εκτίμηση του διευθυντή του ΠΟΥ για το τέλος της πανδημίας

Metrosport Team23 Δεκεμβρίου 2021

Η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού θα πρέπει να τελειώσει το επόμενο έτος, σημειώνουν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Όπως αναφέρει το Politico, «Το 2022 πρέπει να είναι το τέλος της πανδημίας COVID-19», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, μιλώντας την Τετάρτη στην τελευταία για φέτος προγραμματισμένη ενημέρωση του οργανισμού για τον κορωνοϊό.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ ανέφερε ότι πίστευε πως η πανδημία θα τελειώσει τον επόμενο χρόνο επειδή, δύο χρόνια μετά την κατάσταση, «γνωρίζουμε τον ιό πολύ καλά και έχουμε όλα τα εργαλεία [για να τον καταπολεμήσουμε]».

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι προβλέψεις του ΠΟΥ δείχνουν ότι οι προμήθειες σε εμβόλια θα πρέπει να επαρκούν για τον εμβολιασμό ολόκληρου του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού και για να δώσουν ενισχυτικές δόσεις σε πληθυσμούς υψηλού κινδύνου έως το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Tα μεγάλα ζητήματα που έπρεπε να ξεπεραστούν είναι «η αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των εργαλείων» και κυρίως η «η μέριμνα για την ισότητα». «Αν εμβολιάσαμε ολόκληρο τον κόσμο, δεν νομίζω ότι μπορούμε να τερματίσουμε αυτή την πανδημία», κατέληξε.

«Η ανησυχία μου είναι αν έχουμε το σθένος να φτάσουμε στο τέλος», είπε η τεχνική επικεφαλής του COVID-19, στο Πρόγραμμα Έκτακτης Ανάγκης Υγείας του ΠΟΥ, Μαρία βαν Κερκάβε, προσθέτοντας: «Πιστεύω ότι μπορούμε».

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.