«Σκάνδαλο» με εμβόλια της Astra Zeneca και κρυμμένες 29 εκ. δόσεις!

Metrosport Team24 Μαρτίου 2021

Για το Βέλγιο προορίζονταν τα 29 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού, που βρέθηκαν «κρυμμένα» σε εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη Ανάνι, νότια της Ρώμης.

Ιταλός αξιωματούχος επικαλέστηκε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το περασμένο Σάββατο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι επί σειράς παρτίδων που βρίσκονται στο κέντρο παραγωγής του Ανάνι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, με την σειρά του, ενημέρωσε τον Ιταλό υπουργό Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε εντολή για να γίνει έφοδος. Η επιχείρηση των καραμπινιέροι, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο.

Την είδηση αποκάλυψε η εφημερίδα La Stampa, λέγοντας ότι εντοπίστηκαν 29 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Oxford / AstraZeneca για τον κορωνοϊό, που πιθανότατα προέρχονται από το εργοστάσιο Halix της AstraZeneca στην Ολλανδία και δεν έχουν ακόμη εγκριθεί για παραγωγή στην ΕΕ.

H AstraZeneca, σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Προς το παρόν δεν προβλέπονται εξαγωγές, εκτός από τις χώρες του μηχανισμού COVAX. Δεκατρία εκατομμύρια δόσεις εμβολίου βρίσκονται εν αναμονή της έγκρισης του ελέγχου ποιότητας, για να σταλούν στις χώρες COVAX, ως μέρος της δέσμευσής μας να προμηθεύσουμε με εκατομμύρια δόσεις εμβολίου τις χώρες με χαμηλό εισόδημα: το εμβόλιο παράχθηκε εκτός ΕΕ και εστάλη στο κέντρο του Ανάνι για να εμφιαλωθεί. Η ΕΕ στηρίζει πλήρως τις προμήθειες προς χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος, μέσω του COVAX».

Πηγή: enikos

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.