Κορωνοϊός: Φόβοι ότι η Τουρκία θα γίνει Ιταλία

Metrosport Team30 Μαρτίου 2020

Στην Τουρκία έχει αρχίσει να επικρατεί η αίσθηση ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο της Ιταλίας όσον αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού. Οι νεκροί, μέχρι στιγμής, έφτασαν τους 131, ενώ τα κρούσματα είναι πάνω από 9.000 και ο γιατρός του πανεπιστημίου Dokuz Eylül Üniversitesi της Σμύρνης, υπεύθυνος του τμήματος πανδημίας, Γιουσούφ Σαβράν, κάνει δραματική έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα.

Σε βίντεο που ανάρτησε τονίζει πως ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων στη χώρα ξεπερνά αυτόν της Ιταλίας, το αντίστοιχο διάστημα (σ.σ. το διάστημα υπολογίζεται βάσει της εμφάνισης του πρώτου κρούσματος στην κάθε χώρα και από εκεί και έπειτα πώς εξελίσσεται ο ιός).

«Ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων είναι πιο πάνω από την Ιταλία. Η Τουρκία δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Σας παρακαλώ μείνετε σπίτι. Κοιτώντας τα στατιστικά στοιχεία η Ιταλία πιάστηκε απροετοίμαστη. Εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτό. Η Τουρκία δίνει πιο κρίσιμο τεστ. Αυτή την στιγμή η Τουρκία έχει περισσότερα κρούσματα και θανάτους σε σχέση με τους Ιταλούς. Αν δεν πάρουμε στα σοβαρά αυτή την κατάσταση θα έχουμε χιλιάδες θανάτους», σημειώνει συγκεκριμένα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.