Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Τα... πάνω - κάτω με την 3η δόση! Τι αλλάζει ανάλογα με την ηλικία

Metrosport Team03 Δεκεμβρίου 2021

Αλλαγές έρχονται αναφορικά με τους εμβολιασμούς απέναντι στον κορωνοϊό, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που υπάρχουν στην Ελλάδα και με βάση τα όσα ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε την απόφαση της της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών,σύμφωνα με την οποία η τρίτη δόση του εμβολίου θα μπορεί να χορηγείται μετά το πέρας τριών μηνών από τον βασικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 18 ετών. Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, η Εθνική Επιτροπής Εμβολιασμών ανέλυσε την παραλλαγή «Όμικρον» και ανασκόπησε όλα τα διεθνή και εγχώρια δεδομένα, καταλήγοντας στην εν λόγω απόφαση.

«Η απάντηση κατά πόσο τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στην "Όμικρον" δεν μπορεί να δοθεί ακόμα, θα πρέπει να περιμένουμε μία εβδομάδα με 10 μέρες», συμπλήρωσε. Ο σχεδιασμός είναι όλοι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου να κάνουν την αναμνηστική δόση μέσα στον Δεκέμβριο, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για περίπου 2 εκατομμύρια άτομα.

Η πλατφόρμα των ραντεβού θα έχει ανοίξει για όλους μέχρι το πρωί του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου. Ο σχεδιασμός για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Jhonson & Jhonson δεν αλλάζει, δηλαδή η ενισχυτική δόση θα γίνεται στους δύο μήνες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.