Κορωνοϊός: Άνοιξε ταχέως ο βηματισμός για πλήρη άρση των μέτρων

Metrosport Team24 Μαρτίου 2022

Με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, για τη μείωση των self τεστ, από δύο σε ένα, στους μαθητές από την ερχόμενη εβδομάδα και την 100% πληρότητα θεατών στα γήπεδα από το Σάββατο 26 Μαρτίου, ανοίγει ταχέως ο βηματισμός μας στη διαδρομή προς την κανονικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι από τις 15 Απριλίου καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους πολίτες ηλικίας από 60 ετών και άνω, ενώ η επόμενη απόφαση αναμένεται να βάλει στο... περιθώριο και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Ο σταθερά υψηλός αριθμός κρουσμάτων σε ημερήσια βάση δεν αλλάζει το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων αλλά και τον χρόνο αποκλιμάκωσης που είχε ορίζοντα το Πάσχα. Κι αυτό διότι τα πάνω από 23.000 κρούσματα καθημερινά δεν πιέζουν το ΕΣΥ σε βαθμό που να απαιτούνται σκληρά μέτρα. Αντίθετα, όμως πίεση και μάλιστα μεγάλη ασκείται στην κυβέρνηση από τους εξουθενωμένους πολίτες που έχουν κουραστεί να συμμορφώνονται τα τελευταία δύο χρόνια στα μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.