Κορωνοϊός: 13 νεκροί στην Ελλάδα και 530 κρούσματα

Δημήτρης Καλαϊτζής21 Μαρτίου 2020

Στους 13 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ενώ τα νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο είναι 35 με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 530.

Το 54% των κρουσμάτων είναι άνδρες, οι περισσότεροι άνω των 65 ετών. Τα περισσότερα κρούσματα βρίσκονται στην Αθήνα. 100 άνθρωποι νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή εκ των οποίων οι 18 είναι διασωληνωμένοι.

Από τους 13 νεκρούς στην χώρα μας οι 12 είχαν σοβαρά νοσήματα, ενώ μόνο μία από τους νεκρούς ήταν γυναίκα.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε ξεκάθαρα για έναν ύπουλο εχθρό που όχι μόνο δεν σέβεται ηλικίες και σύνορα, αλλά δεν σέβεται και αυτούς που δεν τον υπολογίζουν.

Ο εκπρόσωπος Υπουργός Υγείας για μια ακόμα φορά απηύθυνε κραυγή αγωνίας προς όλους τους πολίτες ώστε να σεβαστούν τα μέτρα πρόληψης και τα όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

“Είναι οι πατεράδες μας και οι μανάδες μας” είπε φανερά φορτισμένος ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας, μιλώντας για τις ευπαθείς ομάδες αλλά για τις ηλικίες όσων έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής.

Τέλος, τόνισε πως είναι κρίμα για όλους αυτούς που σέβονται το «Μένουμε Σπίτι», να τους χαλούν την εικόνα κάποιοι που το παίρνουν αψήφιστα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος επισήμανε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες εβδομάδες. «Είναι στο χέρι όλων μας να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα. Η πλειοψηφία δείχνει ευθύνη, αλλά κάποιοι ακόμα και σήμερα δείχνουν ανευθυνότητα». Και συνέχισε: «Ο κρατικός μηχανισμός κάνει ό,τι απαιτείται. Σήμερα και αύριο ολοκληρώνουμε μεγάλη επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων». Σημείωσε ότι δίνεται έμφαση στις πτήσεις από Αγγλία και ότι γίνεται ιχνηλάτηση σε όσους επιστρέφουν. «Το τέλος του πολέμου είναι πιο κοντά από όσο πιστεύουμε αν κάνουμε τις σωστές επιλογές».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.