Κόρη Γεωργίου Κατσάνη: «Ηταν και είναι ήρωας»

Γιάννης Τσερβίνης25 Ιανουαρίου 2020

Η είδηση της ανεύρεσης των οστών του Γεωργίου Κατσάνη μετά από 46 χρόνια και την μάχη του Αγίου Ιλαρίωνα αποτέλεσε μία συγκινητική είδηση. Πόσω μάλλον για την οικογένειά του και την κόρη του, Εριφύλη που μέσω διαδικτύου μίλησε για τον πατέρα της.

Ο ταγματάρχης Γεώργιος Κατσάνης αποτέλεσε μια σπουδαία προσωπικότητα για τον Ηρακλή, αθλητής του τμήματος στίβου, έχασε τη ζωή του νέος στο πεδίο της μάχης, στον Άγιο Ιλαρίωνα, στην Κύπρο.

Η είδηση ότι ανευρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν τα οστά του έφερε λύτρωση στους οικείους του.

46 χρόνια μετά, επιστρέφει κοντά στην οικογένεια του...

Η σύζυγος του Γεωργίου Κατσάνη, κ.Εριφύλη αρκετά συγκινημένη μίλησε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου μας και όπως δήλωσε, όλα αυτά τα χρόνια τον περίμεναν.

«Εύχομαι η θυσία του να είναι παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Ήταν ένας ήρωας, καλός οικογενειάρχης, πατριώτης μα πάνω από όλα... άνθρωπος, για αυτό και οι στρατιώτες του δεν τον ξεχνούν.Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα για μας, από τη μία είναι λύτρωση και από την άλλη αισθάνομαι και στεναχώρια. Θα τον έχουμε όμως τώρα κοντά μας. Τα εγγόνια μου έχουν για πρότυπο τον παππού τους».

«Οι ήρωες δεν ξεχνιούνται, μένουν αθάνατοι».

Γυμναστικός Σύλλογος: «Αθάνατος»

Η εύρεση και ταυτοποίηση των οστών του Γεώργιου Κατσάνη μετά από 46 ολόκληρα χρόνια όπως μετέφερε η «Μ» προκάλεσε συγκίνηση στην κυανόλευκη και όχι μόνο οικογένεια. Ο Κατσάνης άλλωστε ήταν αθλητής του Ηρακλή, σπρίντερ συγκεκριμένα ενώ το όνομά του δόθηκε στο Κατσάνειο.

Ο ΓΣ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει: «Μετά από 46 χρόνια, ταυτοποιήθηκαν τα οστά του Ταγματάρχη Γεωργίου Κατσάνη, διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομών, ο οποίος την 21η Ιουλίου του 1974 σκοτώθηκε σε μάχη, στον Άγιο Ιλαρίωνα στην Κύπρο.

Ο ταγματάρχης και αθλητής του Ηρακλή, που άφησε το στίγμα του στην ιστορία του συλλόγου, έπεσε ηρωικά μαχόμενος.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.