Κόπτσης: «Αυξάνουμε τα τεστ στα σχολεία σε περίπτωση που βρεθούν κρούσματα»

Metrosport Team05 Ιανουαρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε o Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, και μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων από τη Δευτέρα (10/1) και την αύξηση των τεστ σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για τα νέα μέτρα για τα σχολεία: «Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα γιατί πρέπει να ανοίξουν. Τα σχολεία είναι ασφαλής χώρος και έχουμε λιγότερα κρούσματα από άλλους χώρους. Ξεκινάμε με τρία σελφ τεστ την πρώτη εβδομάδα, τα δύο πρώτα την Κυριακή το βράδυ και την Δευτέρα. Θέλω να βρούμε τους ασυμπτωματικούς και να γλιτώσουμε παιδιά και καθηγητές. 

Αν υπάρξει κρούσμα, τότε θα αυξηθούν τα τεστ. Δύο ραπίντ και τρία σελφ για μαθητές, τέσσερα ράπιντ και ένα σελφ για τους καθηγητές, μιλάμε για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Για όσο καιρό ήταν ανοιχτά σχολεία, ανιχνεύτηκε το 84% των νοσούντων. Ευελπιστούμε πως θα πάμε καλύτερα, να μην φοβούνται οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Από σήμερα θα πάρουν όλοι 5 τεστ και μπορούν να το κάνουν από την Κυριακή. Θα υπάρξει εγκύκλιος για να ενημερωθούν όλοι. Σε όλη την Ευρώπη οι χώρες έχουν ανοιχτά σχολεία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.