Κόπα Λιμπερταδόρες: Το σήκωσε ο Αμπέλ Φερέιρα με την Παλμέιρας! Τι κερδίζει ο ΠΑΟΚ

Δημήτρης Καλαϊτζής31 Ιανουαρίου 2021

ΕΠΟΣ Αμπέλ Φέρειρα! Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ κατάφερε να γράψει ιστορία με την Παλμέιρας, καθως νίκησε στον τελικό τη Σάντος με 1-0 και κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες. Μάλιστα, αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος της προπονητικής του καριέρας, ενώ από την τεράστια επιτυχία του Πορτογάλου ο Δικέφαλος θα βάλει στα ταμεία του 750.000 ευρώ! 

Στα του αγώνα, η πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι ανήκε στην Παλμέιρας. Ο Ρόνι μπήκε εντυπωσιακά από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή της Σάντος και έκανε το γύρισμα με τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων να αποκρούει σε κόρνερ στο 11΄. Η δεύτερη καλή στιγμή για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα σημειώθηκε στο 37΄, με το διαγώνιο σουτ του Βέιγκα να περνάει άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης η Σάντος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Μαρίνιο έκανε τη σέντρα και ο Βερίσιμο από πλεονεκτική θέση κατάφερε να αστοχήσει. Πέντε λεπτά μετά, οι τυπικά γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ, όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βέιγκα πέρασε πάνω από το δοκάρια του Τζον.

Στο 77΄ η Σάντος έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Αρχικά, ο Πιτούκα έκανε το σουτ, με τον γκολκίπερ της Παλμέιρας να αποκρούει ασταθώς και στην εξέλιξη της φάσης το νέο σουτ του Ζόναταν να περνάει άουτ.

Στο 90΄ το ανάποδο ψαλιδάκι του Ζόρζε μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Παλμέιρας. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι οδηγείται στην παράταση, ο Μπρένο με εξαιρετική κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ρόνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (99΄) και χάρισε το τρόπαιο στην Παλμέιρας. 


Οι συνθέσεις:

Παλμέιρας (Αμπέλ Φερέιρα): Βεβέρτον – Μάρκο Ρόσα, Λουάν, Γκουστάβο Γκόμες, Ματίας Βίνια – Ντανίλο – Γκαμπριέλ Μενίνο (85' Μπρένο Λόπες), Ραφαέλ Βέιγκα (90+11' Άλαν Εμπερέρ), Ζε Ραφαέλ (78' Πάτρικ Καρέιρο), Ρόνι (90+10' Φελίπε Μέλο) – Λουίζ Αντριάνο.

Σάντος (Κούκα): Τζον Βίκτορ – Παρά (90+10' Μπρουνίνιο), Λούκας Βερίσιμο, Λουάν Πέρες, Φελίπε Ζόναταν (90+2' Γουέλινγκτον) – Άλισον – Μαρίνιο, Ντιέγκο Πιτούκα, Σάντρι (73' Λούκας Μπράγκα), Σοτέλντο – Κάιο Ζόρζε (90+2' Μάντσον).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.