Κοντρέρας: «Ζήτησα να γυρίσω στην ομάδα αλλα δεν με ήθελαν, ΠΑΟΚάρα για μια ζωή»

Πέτρος Χαριζακλής29 Ιανουαρίου 2022

Συνέντευξη στον Πέτρο Χαριζακλή

Κάποιοι ποδοσφαιριστές χωρίς να έχουν σχέση με την ομάδα που καταλήγουν, δένονται και την κρατάνε πάντα στην καρδιά τους. Ανεξαρτήτως αν έρχονται από την άλλη άκρη του κόσμου. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, δέθηκε ιδιαίτερα με τον Δικέφαλο του Βορρά στα τρισήμιση χρόνια του στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει να αγαπάει τους «ασπρόμαυρους» έχοντας περάσει την καλύτερη φάση της καριέρας του, όπως παραδέχθηκε.

Το Metrosport.gr τον εντόπισε στη Χιλή και έκανε μαζί του μια κουβέντα για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό που διεξάγεται την Κυριακή 30 Ιανουαρίου. Ο Κοντρέρας αρχικά τόνισε πως θα ήθελε να έχει μετακομίσει στον ΠΑΟΚ σε μικρότερη ηλικία και να παίξει περισσότερα χρόνια, ξεχώρισε τους Ινγκασον και Μιχαηλίδη από την αμυντική γραμμή των «ασπρόμαυρων», σχολίασε την εξέλιξη του Πάμπλο Γκαρσία ως προπονητή ενώ έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στον ΠΑΟΚ.


-Γεια σου Πάμπλο. Τι κάνεις; Πως είναι τα πράγματα με τον κορωνοϊό στη Χιλή;

«Όπως στην Ελλάδα, έχουμε την μετάλλαξη Ομικρον, πολλά κρούσματα αλλά ελπίζουμε να βελτιωθούν τα πράγματα. Εδώ είναι καλοκαίρι, ο κόσμος ψάχνει ευκαιρία να βγει από το σπίτι. Αλλά πρέπει να προσέχουμε και τους εαυτούς μας. Εγώ προσέχω πολύ, δεν βγαίνω πολύ από το σπίτι».

-Με τι ασχολείσαι αυτό το διάστημα;

«Εχω μια εταιρεία με ποδήλατα αλλά δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Μόνο το βλέπω στην τηλεόραση. Το ποδόσφαιρο τώρα είναι βρώμικο, δεν θέλω να μολυνθώ. Δεν θέλω οι παίκτες μου να ζήσουν αυτά που έζησα. Δεν είναι όλοι δυνατοί για να το αντιμετωπίσουν. Δούλευα με κάποιους παίκτες (σ.σ. ήταν ατζέντης), αλλά δεν μου αρέσει και δεν είναι στη φιλοσοφία μου να μιλάω με προέδρους και να ζω έτσι το ποδόσφαιρο. Μίλησα με κάποιους μέσα στον ΠΑΟΚ και δεν μου αρέσει όλο αυτό. Προσπάθησα να συνεργαστώ με Θέλτα, Μονακό, ΠΑΟΚ, αλλά κάποιοι άνθρωποι σκέφτονται διαφορετικά από αυτό που σκέφτομαι. Αν είχα την ευκαιρία να δουλέψω με τον τρόπο που σκέφτομαι, θα το έκανα».

-Εχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που κρέμασες τα παπούτσια σου. Σκέφτηκες πως αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάτι; Μια απόφαση, μια μεταγραφή;

«Όχι δεν θα άλλαζα τίποτα. Ισως όταν ήμουν νέος, θα ήθελα να πάω στον ΠΑΟΚ πιο μικρός και να παίξω περισσότερο. Μόνο αυτό».

-Στον ΠΑΟΚ έζησες τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα σου;

«Νομίζω πως ναι, αν και δεν κέρδισα κάποιον τίτλο αλλά για μένα ήταν η καλύτερη φάση της καριέρας μου. Εζησα στη Θεσσαλονίκη για 3,5 χρόνια, δεν θα ξεχάσω αυτές τις στιγμές. Είμαι χαρούμενος με τον κόσμο, αν και κάποιοι έλεγαν πράγματα που γύρισα στην Κόλο Κόλο και μετά πήγα στον Ολυμπιακό, αλλά είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ. ΠΑΟΚάρα για μια ζωή».

«Ευχαριστώ τον κόσμο του ΠΑΟΚ που με αγάπησε, πρότεινα τον Μπάεσα πριν 7 χρόνια»



-Εχεις ακόμη σχέσεις με τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ, μετά την αποχώρηση του φίλου σου του Ιβιτς από τον πάγκο;

«Προσπαθώ να έρχομαι κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη να βλέπω την ομάδα, αυτούς που ξέρω, έχω σχέσεις με τον Ιβιτς, τον Πάμπλο, με τον Σνάουτσνερ, με τον Βιεϊρίνια. Ευχαριστώ την Θύρα 4 και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, τους ευχαριστώ που με θυμούνται και με αγάπησαν».


-Εχεις προτείνει κάποιον παίκτη τα τελευταία χρόνια; Κάποιον Χιλιανό; Καθώς είσαι ο μοναδικός από τη χώρα σου που έχει αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ.

«Ναι, τον Κλαούντιο Μπάεσα, είναι αμυντικός χαφ. Είναι διεθνής με τη Χιλή, τώρα παίζει στο Μεξικό. Όταν τον πρότεινα πριν 7 χρόνια έπαιζε στην Κόλο Κόλο».

-Παρακολουθείς τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ναι βλέπω παιχνίδια όταν μπορώ, μαθαίνω τα νέα του ΠΑΟΚ. Είναι αρκετά ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός κάνει την διαφορά γιατί είναι πρώτος. Δεν ήξερα πως πλέον ο πρωταθλητής παίζει στα πλέι οφ, τώρα που μου το είπες το έμαθα. Ετσι έχουν ευκαιρίες οι άλλες ομάδες να διεκδικήσουν τον τίτλο. Πριν τρία χρόνια που πήρε ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα μίλησα με Πάμπλο Γκαρσία, Βιεϊρίνια. Κάθε χρόνο ο ΠΑΟΚ έχει σημαντικούς παίκτες».

-Ξεχωρίζεις κάποιον ποδοσφαιριστή;

«Μου αρέσει ο Ινγκασον και ο Μιχαηλίδης. Εγώ όταν έπαιζα είχα δίπλα μου τον Μαλεζά, ο Στέλιος είναι πολύ καλό παιδί. Ηταν μαθητής μου μέσα στο γήπεδο».

-Hσουν από τα καλύτερα στόπερ που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τον ΠΑΟΚ. Πως σου φαίνονται οι αμυντικοί του Δικεφάλου αυτή τη χρονιά;

«Σε ευχαριστώ που θεωρείς ότι ήμουν καλός αμυντικός. Ευχαριστώ και τον κόσμο που πιστεύει τα καλύτερα για μένα. Αλλά σου είπα ποιοι μου αρέσουν. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να μπω σε συγκρίσεις».


-Μαθαίνεις τα νέα του ΠΑΟΚ. Πως βλέπεις την εξέλιξή του Γκαρσία, πέρυσι ήταν στην πρώτη ομάδα, φέτος στην Β ομάδα;

«Είναι ένας άνθρωπος που πάντα θέλει να κερδίζει, αγαπάει τον σύλλογο, ο κόσμος τον αγαπάει. Μου αρέσει η εξέλιξή του, αυτά που έκανε ο ΠΑΟΚ ήταν να πετυχαίνει το καλύτερο δυνατό. Είναι μέλος της ιστορίας του ΠΑΟΚ».

-Από τον ΠΑΟΚ έφυγες πριν δέκα χρόνια. Οσα χρόνια βλέπεις την ομάδα, πιστεύεις πως έχει περάσει κάποιος που να είχε το στυλ σου; Το ρωτάω γιατί ο κόσμος αναπολεί έναν εγκεφαλικό σέντερ μπακ σαν και σένα, να κάνει παιχνίδι.

«Δεν θέλω να συγκριθώ με κανέναν στη θέση μου, πέρασαν πολύ σημαντικοί παίκτες. Μόνο αγαπάω τον σύλλογο και είμαι ευγνώμων για όσα έζησα».

«Πάντα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα, ζήτησα να γυρίσω αλλά δεν με ήθελαν»





-Πως περιμένεις το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό;

«Για τον Ολυμπιακό θα είναι δύσκολο παιχνίδι στην Τούμπα, είτε χωρίς κόσμο είτε με κόσμο. Θα είναι ένα ωραίο παιχνίδι και ελπίζω πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει τη νίκη».

-Εχεις παίξει αρκετά ντέρμπι, νομίζω 8, κόντρα στον Ολυμπιακό και έχεις χάσει μόνο δύο φορές στο Καραϊσκάκη. Τι πιστεύεις πως χρειάζεται να έχει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει;

«Ηρεμία, αυτό χρειάζεται. Δεν έχω χάσει ποτέ εντός έδρας από τον Ολυμπιακό, από εκεί και πέρα ο προπονητής ξέρει την ομάδα, τι πρέπει να κάνει, πως να την προετοιμάσει. Είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά πάντα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα, ακόμη και χωρίς τον κόσμο του».

-Που πιστεύεις πως θα κριθεί, αν βγάλουμε έξω την έδρα αφού θα είναι κεκλεισμένων των θυρών;

«Πάντα η τακτική παίζει σημαντικό ρόλο στις μέρες μας. Εύχομαι τα καλύτερα για τον σύλλογο, ξέρω πως είναι σημαντικό παιχνίδι και θέλω ο ΠΑΟΚ να κερδίσει».

-Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει, τότε μπορεί να μπει στη μάχη του τίτλου;

«Ναι χωρίς αμφιβολία, ο ΠΑΟΚ πάντα είναι προετοιμασμένος για να το κάνει αυτό και να δημιουργήσει προβλήματα στον Ολυμπιακό».


-Θέλεις να πεις κάτι στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

«Το μήνυμα είναι πάντα το ίδιο. Συγγνώμη αν πιστεύουν πως πρόδωσα τον ΠΑΟΚ, δεν το ήθελα, δεν είχα τέτοια πρόθεση. Ζήτησα να γυρίσω αλλά δεν με ήθελαν πριν πάω στον Ολυμπιακό. Ευχαριστώ τον κόσμο του ΠΑΟΚ για όλα όσα έζησα εκεί. Εγώ χάρισα χρήματα στον ΠΑΟΚ, δεν ξέρω γιατί δεν ήθελαν να γυρίσω».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.