Λάθος χειρισμός της ΠΑΕ Αρης η σιωπή για την αδικία

Βασίλης Μάστορας13 Ιανουαρίου 2021

Οι μέρες που το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ανταμείβει όλους εκείνους που υπερασπίζονται το fαir play και τον αθλητικό πολιτισμό, φαντάζει με απατηλό όνειρο. Οπότε το πιθανότερο είναι να συνεχίσει να επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας, όπου επιβιώνει ο ισχυρός. Πάντα έναντι του αδυνάτου.

Έχω την άποψη ότι για όλες τις ομάδες έχει αξία μία καλή διαιτησία, χωρίς λάθη και καχυποψία. Όπως πιστεύω ότι όλες οι ομάδες της Super League1 έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους σε ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρ’ όλα αυτά δεν ορίζονται ξένοι διαιτητές σε σημαντικούς αγώνες μεταξύ δύο μικρομεσαίων ομάδων. Ούτε βεβαίως κρίνεται βαρύνουσα η άποψη τους, οπότε αποκλείονται από τις συνάξεις των big 4 με τους εγχώριους και ξένους αξιωματούχους του ποδοσφαίρου.

Αυτή είναι η κουλτούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου κι έτσι θα συνεχίσει να βαδίζει. «Καπελώθηκε» για τα καλά από ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ, αλλά το σκηνικό δεν άλλαξε. Άλλωστε δεν είναι δύσκολο να χωρέσει στο εγχώριο κοστούμι ο όποιος ξένος αρχιδιαιτητής ή παράγοντας. Έτσι παραμένουν οι γκρίνιες των Ελλήνων ποδοσφαιρικών παραγόντων και θα παραμένουν, γιατί ακόμη κι αν έχουν άδικο η διαιτησία πάντα αποτελεί ένα καλό άλλοθι, για ένα στραβό αποτέλεσμα.

Ο Άρης αδικήθηκε στον αγώνα των Ιωαννίνων από την απόφαση του Τσαγκαράκη να ακυρώσει το γκολ του Μαντσίνι. Μία φάση για την οποία μπορούν 10 εκπρόσωποι της διαιτησίας να μιλούν για πολλές ώρες, χωρίς να συμφωνήσουν αν υπήρξε ή όχι παράβαση.

Παρ’ όλα αυτά η ΠΑΕ Άρης δεν μπήκε στον κόπο (μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) να εκφράσει δημοσίως τη θέση της για τον Τσαγκαράκη, κι άφησε όλους τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Προφανώς είτε γιατί εγκλωβίστηκε από τη δημόσια έκφραση εμπιστοσύνης στον Κλάτενμπεργκ, είτε γιατί εκτιμά ότι οι ανακοινώσεις είναι άσφαιρα πυρά, προτιμάει τη σιωπή. Την ίδια ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες που πρωταγωνιστούν στο Πρωτάθλημα χαλούν τον κόσμο για ψύλλου πήδημα. Κι αυτό αποτελεί λάθος χειρισμό της ΠΑΕ, το οποίο επισημάνθηκε χθες από φίλους της ομάδας στα social media.

FOCUS

Όσο δεν θα ολοκληρώνεται το deal με την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη για την ΕΠΟ, πάντα θα υπάρχει ένας καλός λόγος ώστε να αναβάλλεται η Γ. Συνέλευση της Ομοσπονδίας με θέμα τις εκλογές. Προς το παρόν πάντως η επίφαση του Covid-19 μία χαρά τους βολεύει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.