Κόντρα στον Βόλο με την σκέψη (και) στην ΑΕΚ!

Αρις Νικολάκης22 Ιανουαρίου 2022

Έφυγε ο Ροντρίγκο. Έφυγε ο Κάρολ Σφιντέρσκι. Φεύγει – λένε – ο Ζίβκο Ζιβκοβιτς… Θα φύγει (στην ώρα του, έτσι;) ο Φερνάντο Βαρέλα. Θα φύγουν κι άλλοι (στην ώρα τους κι αυτοί, έτσι;) από την «παλαιά φρουρά». Έτσι είναι η ζωή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κόσμος πάει κι έρχεται. Ρίζες κατά κανόνα ουδείς βγάζει σε μία ομάδα!

Περιμένατε, πως θα επέστρεφε ο Λεό Ζαμπά; Και θα ήταν στοίχημα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου; Όπως είναι, κατά πως φαίνεται, ο Αντόνιο Τσόλακ; Εκτός κι εάν ετοιμάζει – λέμε τώρα - ο Ζοσέ Μπότο έκπληξη. Το περιμένατε αυτό το στοίχημα για τον Κροάτη;

Τα πάντα ρει στη ζωή. Κι επειδή το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής … Τα πάντα ρει και σε αυτό! Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με επιθετικό δίδυμο φορ τον Νέλσονα (επιτρέψτε μας την κλίση του ονόματος του Πορτογάλου καθώς υφίσταται στα ελληνικά) Ολιβέιρα και τον Κάρολο (επιτρέψτε μας για τον Πολωνό το αυτό!) Σφιντέρσκι. Καθώς έρευσαν ατυχώς τα πράγματα συνέχισε με Τσούμπα Άκπομ. Και μάλλον, θα τελειώσει με Αντόνιο Τσόλακ και τον Άγγλο!

Κι είπαμε: Εκτός τυχόν έκπληξης από τον Ζοσέ Μπότο συναινούντος φυσικά, του Ραζβάν Λουτσέσκου…

Να έλεγε όχι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα πέντε εκατομμύρια ευρώ της Σάρλοτ Ιντιπέντενς; Της συμπολίτισσας ομάδας των Σάρλοτ Χόρνετς, ιδιοκτησίας του Μάικλ Τζόρνταν. Να έλεγε όχι στα επίσης πέντε εκατομμύρια, για τέσσερα χρόνια ο Κάρολος Σφιντέρσκι; Μέχρι θα πότε θα παίζει μπάλα ο διεθνής Πολωνός; Κι από θα έπαιρνε αυτά τα χρήματα στην Ευρώπη;

Εντάξει το χρήμα δεν είναι το παν στη ζωή αλλά… Δίχως χρήμα δεν είναι κι η ζωή το παν. Αν και τη σήμερον ημέρα… Πάνω από όλα κι από όλους η υγεία!

Ουδεμία σημαία έχει πάντως, ποιοι φεύγουν από μία ομάδα. Σημασία έχει ποιοι έρχονται. Και για τον Κυπελλούχο σημασία έχει εάν έρθει επί παραδείγματι ο Φελίπε Σοάρες. Στην πατρίδα του ήδη γράφουν πως η ομάδα του αναζητά αντικαταστάτη. Γράφουν…

Κι όλα αυτά στο περιθώριο των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας καθώς κι οσονούπω στο Κόνφερενς Λιγκ. Δεν γίνεται διαφορετικά. Έτσι όπως τα κατάφερε εφέτος ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μεταξύ σφύρας κι άκμονος.

Δεν έχει όμως, περιθώρια ακόμη κι έτσι… στριμωγμένος απώλειας ευκαιριών. Όπως αυτή στον αγώνα με την ΑΕΚ, προχθές στην Τούμπα. Τούτο δε, για να διάγει με λιγότερο άγχος αυτήν την περίοδο αντίξοων συνθηκών.

Η απώλεια της ευκαιρίας οφείλεται στον ΠΑΟΚ αυτόν καθ’ αυτόν. Δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά. Κινδύνεψε κιόλας από την ελλειμματική ΑΕΚ. Με το μηδέν παθητικό όμως, έχει πλεονέκτημα και ψυχολογία για τη ρεβάνς στο … φιλόξενο «Σπύρος Λούης» αλλά… Κουβαλά το άγχος της πρόκρισης πλέον, μαζί του και στο Πρωτάθλημα.

Άνθρωποι είναι προπονητές και παίκτες. Ένα μυαλό έχει ο καθείς του. Δεν μπορεί να λειτουργεί με διαφορετικές ταχύτητες και χωρητικότητες.

Έτσι λοιπόν, πάει στον Βόλο, για την κόντρα με την ομώνυμη ομάδα μεθαύριο ο ΠΑΟΚ με κάποιες σκέψεις και για την ΑΕΚ. Ανθρώπινο είναι! Αυτή βέβαια, είναι η ζημιά του από την απώλεια της ευκαιρίας στον προχθεσινό αγώνα της Τούμπας...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.