Κοντοπούλου: «Να εμπεδώσουμε την αξία της πρόληψης στην υγεία μας»

Metrosport Team03 Ιουνίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Θεαγένειο» κ. Καίτη Κοντοπούλου και μίλησε για την εβδομάδα Πρόληψης Υγείας που ανακοίνωσε το Κέντρο Υγείας Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη προσφέροντας πλήθος δωρεάν εξετάσεων από 6 έως 9 Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων, η κ. Κοντοπούλου δήλωσε: «Εμείς ως σύλλογος έχουμε στόχο να βοηθήσουμε το Θεαγένειο και τους ασθενείς που βασανίζονται. Έχουμε εντάξει την αξία της πρόληψης μέσα από ημερίδες. Είχαμε 10ήμερο στην Αριστοτέλους με την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ευόσμου βοηθάμε κι εμείς στο θέμα αυτό γιατί ως σύλλογος πιστεύουμε στην αξία της πρόληψης. Πρέπει να προλαβαίνουμε τον καρκίνο γιατί στην αρχή θεραπεύεται. 

Πρέπει να εμπεδώσουμε την αξία της πρόληψης στην υγεία μας σε οποιαδήποτε μορφή. Πρέπει να βοηθήσει και η πολιτεία αλλά κι εμείς πρέπει να μάθουμε να βοηθάμε. Θα υπάρχει σπιρομέτρηση, δερματολογικός έλεγχος, μαστογραφία, υπέρηχος μαστού, τεστ ΠΑΠ, οδοντιατρικός έλεγχος, έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, πρόληψη ΑΕΕ, έλεγχος για ημικρανία και έλεγχος για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής.

Αν η πρόληψη βοηθά και την οικονομία: «Τον Οκτώβριο κάναμε μια τέτοια ημερίδα ώστε η πολιτεία να εντάξει την εκδήλωση της πρόληψης. Πέρασαν Έλληνες, αλλά και τουρίστες. Ένας Γερμανός μας είπε ότι υπάρχει εκεί το πρόγραμμα πρόληψης και λέει ότι ξέχασε ραντεβού για τον οδοντογιατρό και το επέβαλαν πρόστιμο. Για οποιαδήποτε εξέταση έρχεται μήνυμα στα κινητά τους και πρέπει να πάνε.

Υπάρχουν φάρμακα ογκολογικά που είναι ακριβά, ο αγώνας μας είναι αυτά τα φάρμακα να τα δίνουν γιατί είναι πληρωμένα και αγορασμένα από εμάς τους πολίτες. Ως εθελοντές έχουμε το κοινωνικό ογκολογικό φαρμακείο στο Θεαγένειο. Ήταν ένας άνθρωπος με καρκίνο στο αίμα και δεν έβρισκε το φάρμακο που χρειαζόταν. Αν δεν είχαμε να του δώσουμε εμείς, τι θα γινόταν αυτός ο άνθρωπος. τα φάρμακα αυτά είναι από συγγενείς ανθρώπων που έχουν φύγει. Μπορούσαν έτσι να κερδηθούν πολλά χρήματα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.