Κόντης: «Με τον Ζέμπερη ο Άρης έχει πολλές πιθανότητες στο CAS»

Metrosport Team11 Μαΐου 2020

Ο Γιάννης Κόντης εξέφρασε την αισιοδοξία του μέσω του Metropolis 95.5 για αθώωση του Άρη στο CAS στο θέμα της απαγόρευσης μεταγραφών. Αιτιολόγησε την άποψή του λέγοντας ότι ο δικηγόρος, Κώστας Ζέμπερης, κερδίζει όλες τις υποθέσεις στο ανώτατο αθλητικό δικαστικό όργανο.

«Πολλά μπορούν να συμβαίνουν σε μία Ομοσπονδία. Η ΕΠΟ έχει 300 υπαλλήλους και απ' ότι ξέρω εκεί που καταθέτει κάποιος τα δελτία υπάρχει μία υπάλληλος που δεν κοιτάζει αν υπάρχουν απαγορεύσεις, κανονικά θα έπρεπε. Είναι πολύπλοκη ιστορία, χωρίς να ξέρω αναλυτικά τα δεδομένα. Με τον Ζέμπερη έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει. Εννιά στις 10 υποθέσεις τις έχει κερδίσει, εγώ μόνο έχω τέσσερις με τον Άρη, αλλά και δικές μου μας εναντίον της FIFA που τις κέρδισε όλες. Το CAS εξετάζει όλα τα στοιχεία, όχι όπως η FIFA, πραγματικά δικαστικά, παίρνει σαν κριτήριο και την πρόθεση. Μπορεί τυπικά ο Άρης κάπου να έχει λάθος, αλλά θα μετρήσει και την πρόθεση. Για παράδειγμα, τον Ντουρμισάι σίγουρα δεν θα ήθελε να τον βάλει και να τιμωρηθεί» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Να σας πω κάτι. Όταν είχε υποβιβαστεί ο Άρης το 2005 είχε προσφύγει στη FIFA ρωτώντας γιατί δεν εκτελέστηκε από την ΕΠΟ η απόφαση της που τιμωρούσε τον Πανιώνιο με -6. Τότε θα είχε σωθεί ο Άρης. Αιτιολόγησε, τότε, η FIFA ότι έγκειται στις ομοσπονδίες να εκτελούν τις ποινές της. Αυτό είναι κάτι που έρχεται σε αντίφαση με άλλες υποθέσεις. Σε όμοιες υποθέσεις, διαφορετικών ομάδων, στη μία βγαίνει μία απόφαση και στην άλλη διαφορετική. Αυτό μία ομάδα μπορεί να το επικαλεστεί και να πει ότι η ΕΠΟ δεν επέβαλλε την απαγόρευση μεταγραφών γιατί έτσι έκρινε.»

Ανέφερε ακόμη ότι: «Για μένα έχει πολλές ελπίδες ο Άρης. Με τον Νούνιες όταν ζήτησε ο Ολυμπιακός από την Ιντεπετιέντε τα χρήματα της μεταγραφής η FIFA έκρινε ότι πτώχευσε και δεν θα καταβάλλει το ποσό. Εδώ έρχεται στον Άρη και λέει ότι η μία ΠΑΕ είναι συνέχεια της άλλης. Μπορεί να το παλέψει στο CAS, εκεί υπάρχουν έμπειροι δικαστές που μπαίνουν στη ουσία. Εμένα με ανησυχούν οι χρονικοί περιορισμοί. Μέχρι το CAS να πάρει την υπόθεση, να ακούσει τις δύο πλευρές, θα περάσει χρόνος. Μακάρι να έχει εκδικαστεί ως τον Σεπτέμβριο. Αυτό φοβάμαι. Επίσης, είναι πρόβλημα αν πεις στους παίκτες να περιμένουν γιατί αναμένεται η απόφαση από το CAS...»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.