Κωνσταντόπουλος: «Ο Μαρτίνες παλιότερα είχε το λάθος και τον έπαιρνε από κάτω»

Metrosport Team19 Δεκεμβρίου 2022

Στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο πρώην τερματοφύλακας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και μίλησε για τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, οποίος ήταν καταλυτικός για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 από την Αργεντινή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Με τον Μαρτίνες έχουμε παίξει αντίπαλοι στην Αγγλία και τον ξέρω και προσωπικά. Είναι καλό παιδί, αλλά το συναίσθημα τον κυριεύει. Ήταν πολλά χρόνια στην Άρσεναλ, πήγε δανεικός σε πολλές ομάδες. Ουσιαστικά πριν 1,5 χρόνο ξεκίνησε την καριέρα του. Είναι ο τερματοφύλακας του Μουντιάλ και του άξιζε το βραβείο, έκανε σημαντικές αποκρούσεις σε όλο το τουρνουά, ήταν από τους σημαντικούς παίκτες της Αργεντινής.

Πάντα είχε την ικανότητα στα πέναλτι., έχει καλό τάιμινγκ στα πέναλτι και αυτό τον βοηθάει. Βέβαια, όσο τον θυμάμαι όταν ήταν δανεικός είχε το λάθος και αυτό τον κρατούσε μακριά από την ενδεκάδα της Άρσεναλ ή κάποιας ομάδας της Premier League, συνήθως όταν έκανε λάθος τον έπαιρνε από κάτω, αλλά αυτό το βελτίωσε αρκετά.

Παίζει σημαντικό ρόλο η ηλικία στη θέση του τερματοφύλακα. Εγώ έκανα τις καλύτερες μου χρονιές στα 36-37 μου, όταν ήμουν πιο ολοκληρωμένος ως γκολκίπερ από τα 25 μου. Χρειάζεται ηρεμία και εμπειρία και αυτό αποκτάται με τα χρόνια και τα παιχνίδια. Επίσης, απαραίτητα χρειάζεσαι να έχεις μια τρέλα όταν είσαι τερματοφύλακας, όλοι πηγαίνουν στη μπάλα με τα πόδια και εσύ πας με χέρια και το κεφάλι». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.