Κωνσταντινέας: «Όταν έναν αρχιδιαιτητή δεν τον θέλουν οι μεγάλοι, σημαίνει πως είναι καλός»

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2021

Η ποδοσφαιρική χώρα κινείται σήμερα σε ρυθμούς ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την εξ' αναβολής 6η αγωνιστική της Superleague 1. Παρατηρητής του ντέρμπι ορίστηκε ο ίδιος ο αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, είδηση την οποία σχολίασε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ο Πέτρος Κωνσταντινέας.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για το αν πρέπει να πάει ο Κλάτενμπεργκ στο ντέρμπι της Τούμπας: «Δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Από την μία όμως θα λένε πως δεν πρέπει να προκαλεί με την παρουσία του εκεί. Από την άλλη πως ως παρατηρητής πρέπει να είναι στον αγωνιστικό χώρο. Μέση λύση δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Τα έχουμε δει όλα».

Για την επιλογή Φάμπρι στο ντέρμπι: «Μπορεί να το αξιολογήσει ο καθένας αυτό μετά το παιχνίδι, όχι πριν. Διεθνής είναι οπότε μια εμπειρία την έχει. Το θέμα είναι να παίξει καλά, μπορεί να έχεις διαιτητή Τσάμπιονς Λιγκ και να μην έχει καλή απόδοση. Από την άλλη μπορεί να έχεις διαιτητή τρίτης διαλογής όπως ο Φάμπρι και να σου παίξει άριστα».

Για την απόφαση Κλάτενμπεργκ να είναι ο ίδιος παρατηρητής του ντέρμπι: «Αυτό το δικαιολογώ. Σε ένα ντέρμπι πρέπει ο αρχιδιαιτητής να έχει ο ίδιος άποψη για τον διαιτητή που επέλεξε. Η φυσική παρουσία του στο γήπεδο είναι καλύτερη. Οι περισσότεροι όμως σε μια αμφισβητούμενη φάση τρέχουν στο βίντεο για να δουν την φάση. Σε... real time ελάχιστοι μπορούν να αποφασίσουν σωστά».

Για την πορεία του Κλάτενμπεργκ μέχρι στιγμής: «Είμαι κατά 50% υπέρ του. Αν δεν τον θέλει και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, τότε θα είμαι 100% μαζί του. Όταν φωνάζουν οι μεγάλοι κάτι πάει καλά στην Ελλάδα. Την πορεία του θα την κρίνουμε στο τέλος της σεζόν σε σχέση με την περυσινή σεζόν, και πόσο επηρέασε τις ομάδες που βγαίνουν στην Ευρώπη αλλά και αυτές που υποβιβάζονται. Θέλαμε έναν αρχιδιαιτητή να αξιολογεί με βίντεο τις φάσεις. Δεν έχουμε μέτρο. Όταν βλέπω μεγάλες ομάδες να λογοκρίνουν αυτόν που εμπιστεύτηκαν, πιστοποιώ πως είναι καλός. Κάθε φορά που τον καταγγέλλει ένας μεγάλος σημαίνει πως είναι καλός».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.