Κωνσταντινέας: «Έκανα αυτό που έπρεπε, είπα την αλήθεια»

Metrosport Team13 Φεβρουαρίου 2020

Η δίκη των «28» συνεχίζεται και σήμερα (13/2) κατέθεσε ο Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος ήταν ο μόνος που δεν ξέχασε ή δεν άλλαξε όσα είχε πει στο παρελθόν. Ο γνωστός διαιτητής μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» υποστηρίζοντας ότι έκανε αυτό που έπρεπε, είπε την αλήθεια δηλαδή.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάθεση του στη δίκη των «28»: «Είπα αυτό που είπα και το 2012. Δεν άλλαξα τίποτα. Σημασία έχει η αλήθεια. Δεν μπορώ να αλλάξω ή να ξεχάσω κάτι. Είπα ότι ήθελα να πω στο δικαστήριο. Ήθελα να πω την αλήθεια, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Εγώ αυτή πιστεύω ότι είναι η αλήθεια. Πρέπει να λέμε την αλήθεια και όχι να παθαίνουμε αμνησία. Είναι στάση ζωής. Με ενοχλεί που την πληρώνουν εξιλαστήρια θύματα και όχι αυτοί που ευθύνονται για την κατάντια του ποδοσφαίρου. Έπρεπε να πω την αλήθεια. Δεν πλήρωσα μόνο το οικονομικό κόστος, αλλά πλήρωσα κόστος οικογενειακό, ψυχολογικό. Εγώ και όλη μου η οικογένεια. Με ενδιαφέρει αυτοί που πρέπει να αθωωθούν να αθωωθούν και εάν κρίνει το δικαστήριο ότι πρέπει κάποιοι να δικαστούν, τότε να δικαστούν»

Εάν παραμένουν οι εικόνες αυτές στο μυαλό του: «Ναι»

Εάν ήταν εκεί οι άνθρωποι του τότε: «Ήταν εκεί. Δεν θέλω να χαρακτηρίσω και δεν είναι σωστό. Δεν έχω τελειώσει και την κατάθεση μου».

Εάν δέχεται πιέσεις: «Πιέσεις από ποιους; Πολιτικές πιέσεις δεχόμουν από τον Τύπο και ως διαιτητής. Θέλανε να με βγάλουν τυφλό και όχι ικανό διαιτητή. Το θέμα είναι πόσο αντέχεις. Το σώμα και το κεφάλι σου δεν αντέχει αλλά αντέχει η καρδιά. Αντέχει γιατί υπάρχουν έστω και λίγοι. Ανήκουμε στους ρομαντικούς. Ο Τζιμής ο Πανούσης είχε βγάλει μεγάλο τραγούδι τρέχουμε πίσω από σώβρακα και φανέλες. Και όχι τόσο για τα σώβρακα κατά ουσία αλλά για αυτούς που κυβερνάνε την Ελλάδα μέσω άλλων ομάδων».

Ακούστε όσα είπε στο Metropolis 95.5:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.