Κωνσταντινέας: «Είχα κάνει προτάσεις για επαγγελματική διαιτησία»

Metrosport Team26 Ιουλίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε o Πέτρος Κωνσταντινέας και μίλησε για το ενδεχόμενο να γίνει επαγγελματική η διαιτησία.

Μεταξύ άλλων, ο Πέτρος Κωνσταντινέας δήλωσε:

«Ό,τι είναι ερασιτεχνικό είναι χόμπι. Εγώ έλεγα από παλιά για επαγγελματική διαιτησία. Πρέπει να γίνουν επαγγελματίες οι διαιτητές. Είχα κάνει πρόταση παλιά για 50.000 ευρώ το χρόνο κλειστό συμβόλαιο στους διαιτητές. Αλλά να υπάρχει και αφαίρεση χρήματων σε όσους είχαν κακές βαθμολογίες από μια ανεξάρτητη επιτροπή που δε θα επηρεάζεται από οποιονδήποτε παράγοντα.

Οι διαιτητές όταν είναι ευσυνείδητοι δίνουν τα πάντα. Αλλά δεν έχουν αντοχές να αφήσουν τη δουλειά τους. Θα σας πω ένα περιστατικό. Πήγα να παίξω ένα ΑΕΚ-Ολυμπιακός 10 το βράδυ και στις 3 έπρεπε να είμαι στον φούρνο. Ποιος θα με αποκαθιστούσε αν τραυματιζόμουν. Ποιος θα φροντίζει τα γεύματα, τις θεραπείες τις αποκαταστάσεις που χρειάζονται οι επαγγελματίες διαιτητές. Ένας διαιτητής μαζεύει 12-15 χιλιάρικα το χρόνο, άντε να υπάρχουν μια δυο εξαιρέσεις.

Όταν είναι επαγγελματική η διαιτησία έχει κανείς περισσότερες απαιτήσεις από έναν διαιτητή γιατί πρέπει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε αυτό. Είχα κάνει πρόταση να μην έχει άλλο επάγγελμα, εφόσον ζεις από αυτό να μην έχει άλλη δουλειά. Έχουν δεύτερη δουλειά οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές;».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.