Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης και τα άλλα παιδιά, βλέπουν ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά

Κώστας Πετρωτός03 Ιουλίου 2022

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΙΡΗΣ

Έχει γυρίσει εντελώς το περιεχόμενο της κουβέντας στον ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι. Συζητάμε για το πρότζεκτ με τους νέους, το αν ο Λουτσέσκου έχει διάθεση και θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο της υπομονής με τους νέους, όμως, δεν έχουμε σταθεί στο πιο σημαντικό: στα ίδια τα παιδιά. Αυτοί είναι που μπαίνουν στο γήπεδο να παίξουν, αυτοί θα ορίσουν εν τέλει αν καλώς ή κακώς ο ΠΑΟΚ επέλεξε να ποντάρει πάνω τους.

Το πρώτο δείγμα σε δύο αγώνες είναι αρκετά καλό από αυτή την άποψη. Και ειδικά χθες, μιας και η Γκρόνιγκεν ήταν σαφώς καλύτερη ομάδα από τους Γκόου Αχέντ Ινγκλς, αρκετά παιδιά έδειξαν πως αντιλαμβάνονται ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία αυτή που τους δίνεται τώρα στον Δικέφαλο. Ευκαιρία καριέρας. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει γυρίσει σαφώς πιο ώριμος από τον δανεισμό του στην Εουπεν. Το ότι έφυγε στο εξωτερικό τον έκανε να δει προφανώς τα πράγματα κάπως διαφορετικά και αυτό το εισπράττει σε απόδοση πολύ μεστή που βγαίνει στα δύο πρώτα παιχνίδια του. Ο Κώστας Κουλιεράκης, με τα εντυπωσιακά σωματικά προσόντα, κάθε μέρα πείθει ολοένα και περισσότερο ότι είναι έτοιμος να κολυμπήσει στα βαθιά. 

Χθες, σκούπιζε τα πάντα στην άμυνα και με περίσσεια ψυχραιμία έβγαζε την μπάλα από την άμυνα. Εκανε ελάχιστα λάθη και δικαίως ο Λουτσέσκου μίλησε για εκείνο στο τέλος της αναμέτρησης. Από κοντά και ο Τσαούσης που είχε περάσει το μεγάλο τεστ στο Καραϊσκάκη και πλέον δείχνε ότι είναι μία πολύ αξιόλογη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Από την άλλη πλευρά ο Τζήμας, το παιδί που το γνωρίζαμε ως οκτάρι ή δεκάρι/εξτρέμ στην β΄ ομάδα, λόγω του τραυματισμού του Λύρατζη, παίρνει μία ευκαιρία ως δεξί μπακ και πάει πολύ καλά. Εχει ποδοσφαιρικό θράσος, προφανώς πρέπει να μάθει κάποια στοιχεία πάνω στην συγκεκριμένη θέση, αλλά η συνολική παρουσία του είναι πολύ θετική. Κινείται σωστά, αμύνεται αποτελεσματικά και προσπαθεί να βγει στην επίθεση.

Ο Αντρέ Ρικάρντο, από την άλλη, δείχνει πολύ θετικά στοιχεία εκεί που δεν τον περιμέναμε, στον αέρα. Δεν έχασε κεφαλιά και έδειξε ότι έχει το κάτι που δικαιολογεί το να εστιάσει κανείς πάνω του. Θετικά στοιχεία έχουν και οι Κουαλιάτα, Φιλίπε Σοάρες και Ντάντας, αλλά ακόμη δεν έχουν πάρει μπρος όπως λέμε. Και ειδικά για τον Φιλίπε είναι θέμα γιατί έχει όλα τα προσόντα, είναι στον ΠΑΟΚ έξι μήνες και πρέπει πλέον να σταθεροποιήσει την απόδοσή του.

Όσο για τον Κοτάρσκι και το ντεμπούτο του, δεν τεσταρίστηκε στις επεμβάσεις, αλλά έδειξε το βασικό μεγάλο ατού του, ότι είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.