Κωνσταντέλιας και Ράφα Σοάρες ανοίγουν το rotation του Λουτσέσκου

Κωστής Παναγιώτου07 Νοεμβρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, μετά την ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης και την ήττα από την ΑΕΚ, νικώντας με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει κάθε λόγο να χαμογελάει από την εμφάνιση των Ράφα Σοάρες και Γιάννη Κωνσταντέλια, που πραγματοποίησαν την κορυφαία εμφάνισή τους με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Αμφότεροι αγωνίστηκαν για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι βασικοί, δείχνοντας πως μπορούν να αποτελέσουν μια σταθερά όσο αφορά το επιθετικό κομμάτι, καθώς ήταν οι δύο κορυφαίοι δημιουργοί του "δικεφάλου" στον αγώνα με τους Γιαννιώτες. Στο παιχνίδι της OPAP Arena τόσο ο Πορτογάλος, οποίος προερχόταν από μεγάλη αποχή, όσο και ο Έλληνας εξτρέμ, πήραν φανέλα βασικού φανερώνοντας ορισμένα από τα χαρακτηριστικά τους.

Οι τραυματισμοί του Μάριου Τσαούση και του Κάλεντ Νάρεϊ έδωσαν ουσιαστικά την ευκαιρία στους Σοάρες και Κωνσταντέλια να πάρουν ξανά φανέλα βασικού, δημιουργώντας μια νέα αριστερή πλευρά, από την οποία ο ΠΑΟΚ πήρε το μεγαλύτερο κομμάτι της δημιουργίας του στο χθεσινό παιχνίδι.

Οι δύο τους δημιούργησαν τις περισσότερες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ

Ο Ράφα Σοάρες ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να ενισχύσει το αριστερό άκρο της άμυνας. Η περίπτωση του 27χρονου αριστερού μπακ είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τα μεταγραφικά ραντάρ των "ασπρόμαυρων", αλλά, τότε, οι δύο πλευρές δεν είχαν καταφέρει να έρθουν σε συμφωνία. Φέτος, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν και ο ποδοσφαιριστής φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα.

Ο Πορτογάλος μπακ δεν ήρθε ως μια λύση ανάγκης στην Τούμπα, ήρθε για να αποτελέσει μια σταθερά στο αριστερό άκρος της άμυνας του "δικεφάλου". Ο τραυματισμός του, όμως, στον επαναληπτικό με τη Λέφσκι Σόφιας τον άφησε εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα, στερώντας του ταυτόχρονα και το χρόνο προσαρμογής που χρειαζόταν.

Στο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ράφα Σοάρες έδειξε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που οδήγησαν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να τον φέρουν στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τη σεζόν 2021/22 ήταν από τα κορυφαία μπακ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Από τα πόδια του 27χρονου προήλθαν και οι περισσότερες τελικές του "δικεφάλου", έχοντας 4 πάσες-κλειδιά, ενώ από δική του εκτέλεση φάουλ σκόραρε ο Ίνγκασον, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Τα στατιστικά του Ράφα Σοάρες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα:

Επαφές

76

Επιτυχημένες πάσες

44/52 (85%)

Πάσες-κλειδιά

4

Επιτυχημένες σέντρες

3/7

Κλεψίματα

2

Κερδισμένες μονομαχίες

1/4 (25%)

Heatmap – Ράφ Σοάρες (ΠΑΣ Γιάννινα)

Ο Πορτογάλος βοήθησε πολύ στην επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, με ανεβάσματα πάνω από τη σέντρα, δίνοντας ουσιαστικά στήριγμα στον Κωνσταντέλια, οποίος σύγκλινε προς τα μέσα ή παρέμενε στα αριστερά, δημιουργώντας υπεραριθμίες.

Η περίπτωση του νεαρού Έλληνα είναι ξεχωριστή, καθώς αναφερόμαστε σε ένα παιδί που έχει ξεκινήσει από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ και πλέον έχει καταφέρει να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Ο 19χρονος εξτρέμ διαθέτει ταχύτητα, τεχνική κατάρτιση και πάνω από όλα δείχνει πως έχει το ποδοσφαιρικό θράσος που χρειάζεται ένα παιδί στην ηλικία του για να σταθεί σε επαγγελματική κατηγορία.

Στο αγώνα με τους Γιαννιώτες ο Κωνστεντέλιας ήταν ο δεύτερος δημιουργός του ΠΑΟΚ πίσω από τον Ράφα Σοάρες, έχοντας 3 πάσε-κλειδιά, ενώ είχε και το εντυπωσιακό 90% στις επιτυχημένες πάσες.

Τα στατιστικά του Κωνσταντέλια απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα:

Επαφές

37

Επιτυχημένες πάσες

27/30 (90%)

Πάσες-κλειδιά

3

Επιτυχημένες μακρινές μεταβιβάσεις

1/1 (100%)

Τελικές

1

Κερδισμένες μονομαχίες

2/2 (100%)

Heatmap – Γιάννης Κωνσταντέλιας (ΠΑΣ Γιάννινα)
Ο νεαρός εξτρέμ μπορεί να κατάφερε να βρει μόνο μια φορά την ευκαιρία να σουτάρει, στο 23ο λεπτό, με τη μπάλα να περνάει σύριζα από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας, αλλά πατούσε συνεχώς την αντίπαλη περιοχή, προσπαθώντας να βρει διαδρόμους για να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ένα ακόμα εντυπωσιακό στατιστικό είναι οι φορές που έχασε την κατοχή της μπάλας, έχοντας 5 possession lost, ο αριθμός αυτός για παίκτη της ηλικίας του και της θέσης του είναι πραγματικά σπουδαίος.  

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου όπως αναφέραμε και πριν έχει κάθε λόγο να χαμογελάει με την εμφάνιση των δύο ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι του δίνουν τη δυνατότητα να ανοίξει το rotation. Βέβαια, το παιχνίδι με τον ΠΑΣ ήταν απλά ένα τεστ, το οποίο πέρασαν με επιτυχία και οι δύο. Τώρα πρέπει να κάνουμε υπομονή για να τους δούμε σε παιχνίδι με μεγαλύτερες απαιτήσεις και υψηλότερο βαθμό δυσκολίας.

Data: SofaScore

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.