Κονσεϊσάο ο πρώτος... Ξεπέρασε τον Σάντος

Δημήτρης Μπασμπαρέλας04 Νοεμβρίου 2020

Η Πόρτο μετά από το 2-0 επί του Ολυμπιακού έφτασε την Τρίτη (3/11) και σε μία ακόμη εντός έδρας επικράτηση στο “Ντραγκάο”, δεύτερη συνεχόμενη φετινή, αυτή τη φορά με 3-0 επί της Μαρσέιγ του Βίλας Μπόας για τον τρίτο όμιλο του Champions League.

Οι “δράκοι” με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο στον πάγκο τους έφτασαν πλέον τις επτά διαδοχικές νίκες στην έδρα τους όσον αφορά τα παιχνίδια των ομίλων.

Το 2017-18 μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπεσίκτας (3-1) επικράτησαν κατά σειρά της Λειψίας (3-1) και της Μονακό (5-2).

Την επόμενη χρονιά, το 2018-19 είχαν τρεις σερί επιτυχίες, αφού από το Οπόρτο δεν πέρασε κανείς.

Πρώτη νίκη επί της Γαλατά με 1-0 στον όμιλο και ακολούθως επιβλητικές εμφανίσεις τόσο με τη Λοκομοτίβ Μόσχας (4-1), όσο και επί της Σάλκε (3-1).

Πέρασαν μάλιστα και τη Ρόμα στους "16" τότε, αλλά αποκλείστηκαν από τη Λίβερπουλ, η οποία βέβαια κατέκτησε στη συνέχεια και το τρόπαιο.

Πέρσι, βεβαίως “έφαγαν” άσχημο “ξενέρωμα” με τον αποκλεισμό από την Κράσνονταρ στον 3ο γύρο, η οποία αποκλείστηκε στη συνέχεια από τον Ολυμπιακό στα play off.

Βέβαια, δεν ήταν ματς για τους ομίλους, με συνέπεια να έρθουν τα δύο σερί φετινά τρίποντα.

Ετσι, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έγινε ο πρώτος προπονητής της Πόρτο, ο οποίος κατορθώνει τέτοιο επίτευγμα, αφού ξεπέρασε πλέον και τον Φερνάντο Σάντος, νυν ομοσπονδιακό τεχνικό της Πορτογαλίας και πρώην της εθνικής μας, ο οποίος μετρούσε έξι σερί νίκες στους ομίλους του CL.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.