Κονιτσιώτη για τη δικαίωση Άρη με Ίμπε: «Το CAS δέχθηκε την επιχειρηματολογία των δύο διαφορετικών νομικών προσώπων»

Metrosport Team27 Απριλίου 2021

Η γνωστή νομικός, Πέννυ Κονιτσιώτη, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την δικαίωση του Άρη στην υπόθεση του Τζον Ίμπε από το CAS, το δεδικασμένο που δημιουργεί και τη διαφορά με την υπόθεση Ντουρμισάι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την εικόνα που σχηματίζει από την υπόθεση Ίμπε:

«Το σκεπτικό της απόφασης του CAS θα μας πει περισσότερα. Θα βασιστεί στα όσα ισχυρίστηκε ο Άρης στην επιχειρηματολογία του. Ότι εφαρμόζεται η εγχώριος νόμος. Ότι μια ΠΑΕ υποβιβάζεται, διαλύεται και δημιουργείται νέα εταιρία, με διαφορετική νομική υπόσταση και πρόκειται για δύο διαφορετικά νομικά πρόσωπα και εταιρίες. Σ’ αυτό το σκεπτικό και την επιχειρηματολογία θα κινηθεί το σκεπτικό του CAS. Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί ξεκαθαρίζει το τοπίο και σε διεθνές επίπεδο πια».

Για το ότι αγγίζει αρκετές ομάδες στην Ελλάδα αντίστοιχα και αποτελεί ισχυρό δεδικασμένο:

«Πράγματι αφορά και άλλες ΠΑΕ. Συμβαίνει σε αρκετές ομάδες αυτό στην Ελλάδα. Όλο αυτό έχει δημιουργήσει κυκεώνα διαφορετικών προσεγγίσεων. Βλέπουμε σε επίπεδο Ανωτάτου Δικαιοδοτικού οργάνου το τοπίο πώς διαμορφώνεται. Αυτό που αναμένουμε με τη λογική μας, είναι ότι διαχωρίζεται στις διαφορετικές προσεγγίσεις, ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές εταιρίες, η πρώην και η νυν με απλά λόγια».

Για τη δικαίωση στην υπόθεση Ίμπε και την υπόθεση Ντουρμισάι:

«Είναι διαφορετική περίπτωση του Ντουρμισάι. Η βάση είναι παρόμοια. Προηγούμενες οφειλές αφορά κι αυτή. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η απόφαση του CAS για την υπόθεση Ίμπε. Δεν μπορεί να αγνοηθεί η απόφαση του Ανώτατου Οργάνου και να το αφήσει στην άκρη κάθε επιτροπή. Είναι διαφορετική υπόθεση όμως και διαφορετική η διαδικασία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.