Κόμπι Μπράιαντ - Tι λέει το πόρισμα για το τραγικό δυστύχημα

Metrosport Team09 Φεβρουαρίου 2021

Στο τελικό πόρισμα για την πτώση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Κόμπι Μπράιαντ τον Ιανουάριο του 2020, κατέληξαν ερευνητές του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ο πιλότος του ελικοπτέρου μπήκε στα σύννεφα και υπέστη «χωρικό αποπροσανατολισμό», σε μια «προφανή παραβίαση των ομοσπονδιακών προτύπων». 

Μέχρι τώρα, η πιο πιθανή εξήγηση για το δυστύχημα ήταν ότι ο πιλότος αποπροσανατολίστηκε ως αποτέλεσμα της κακής ορατότητας που προκλήθηκε από πυκνή ομίχλη, ενώ δεν υπήρξε ποτέ καμία ένδειξη μηχανικής βλάβης. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ρόμπερτ Σάμβαλτ δήλωσε: «Ο χωρικός αποπροσανατολισμός είναι η ισχυρή, παραπλανητική αίσθηση που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε έναν πιλότο, ο οποίος εκτελεί μια πτήση, έχοντας χάσει οπτικές αναφορές», προσθέτοντας πως ο Ζομπαγιάν «πετούσε» με κανόνες οπτικής πτήσης και, κατά, συνέπεια θα έπρεπε να βλέπει πού κατευθύνεται». 

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβη, από τη στιγμή που το ελικόπτερο ανέβηκε απότομα, χάθηκε μέσα στα σύννεφα και στη συνέχεια, έπεσε στους λόφους της Νότιας Καλιφόρνιας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.