Κομοτηνή: Καταγγελίες για «πρωτοφανή εισβολή» των ΜΑΤ και αστυνομική βία στο πανεπιστήμιο

Metrosport Team05 Φεβρουαρίου 2024

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η αστυνομική επιχείρηση σπου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στόχος ήταν «η απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σήμερα το πρωί», ωστόσο υπήρξαν καταγγελίες για χρήση ωμής βίας από τις αρχές κατά των νεαρών που διαμαρτύρονταν για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Επίσης, γίνεται λόγος από φοιτητικές οργανώσεις για «πρωτοφανή εισβολή» των ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο.

Κατά την ΕΛΑΣ, ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής «παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας».

Όπως επισημαίνει η αστυνομία, με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση των ατόμων. Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.