Κομμάτια και θρύψαλα η σκευωρία, τεράστιο θεσμικό πραξικόπημα

Δημήτρης Μπούζας04 Μαρτίου 2020

Ασφαλώς και δεν χρειαζόταν να συμβεί αυτό που έγινε στην τελευταία αγωνιστική στο γήπεδο της Ξάνθης για να πειστούν οι παν-Ελληνες πως ήταν ανοησίες και ψευδολογήματα τα όσα περί πολυ-ιδιοκτησίας εμπνεύστηκε μια ομάδα που βαρύνεται με τη διαχρονική κακοποίηση του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα οποία επιχείρησε να νομιμοποιήσει μια επιτροπή καραστημένη και προορισμένη για τον συγκεκριμένο σκοπό. 

 Ομως την Κυριακή το βράδυ στα Πηγάδια είχαμε το εντυπωσιακό κλείσιμο αυτής της άθλιας και ανέντιμης συνωμοσίας με το ανήθικο σενάριο της να γίνεται κομμάτια και θρύψαλα. Και μέσα από αυτή τη θεαματική και καταλυτική επιβεβαίωση να προκύπτουν και να αναδύονται τεράστιες ευθύνες για θεσμικά όργανα - όπως η περιβόητη επιτροπή Αυγενάκη - που ανέλαβαν να αναδείξουν μια “φούσκα” σε κεφαλαιώδους σημασίας παράβαση. Βλέπετε, οι κολλητοί του κυρίου υφυπουργού (άπαντες ψήφισαν σε βάρος του ΠΑΟΚ), υιοθέτησαν ως σοβαρές αποδείξεις και ακαταμάχητα τεκμήρια, ανοησίες, ταξιδιωτικές εμπειρίες και όχι την πραγματικότητα και την αλήθεια. 

Οπως μέσα από το… “δικό του γήπεδο” των Πηγαδίων και από την δική του αντίστοιχα ομάδα την Ξάνθη, περνούσαν αέρα εχθρικές ομάδες, γνωστά παραρτήματα των υβριστών του και μάλιστα με προνομιούχες διαθέσεις εισιτηρίων που ανέβηκαν και στον αριθμό των 2.000. Μερικούς τους αρκούσαν οι προαναφερόμενες ταξιδιωτικές εμπειρίες που είχαν αντίθετη άποψη όπως επίσης και το ελκυστικό περιστασιακό “τα παίρνω άμα λάχει” συγκεκριμένων περίεργων θεσμικών τύπων. Με αυτά και με αυτά φτάσαμε στην κορύφωση πλέον αυτής της πονεμένης ιστορίας με την προχθεσινή κατεδάφιση και καταβαράθρωση του αρρωστημένου και στημένου σεναρίου που κατασκεύασε η ομάδα του αλησμόνητου Κοσκωτά. 

Και το οποίο το στήριξε με το πάθος η διάσημη πλέον Σουζάνα. Με τη “δεύτερη ομάδα” - απλά – του Ιβάν Σαββίδη να αγωνίζεται παθιασμένα για να αποδείξει ότι δεν είναι δική του (δηλαδή ελέφαντας) και να πετυχαίνει να κόψει από την “πρώτη ομάδα” το δρόμο και τις ελπίδες για την κατάκτηση του ενός εκ των δυο στόχων της χρονιάς. Χρειάζεται μήπως μεγαλύτερη απόδειξη από αυτό για να αντιληφθούν όλοι αυτοί οι άθλιοι και επίορκοι θεσμικοί, ότι όλα όσα υιοθέτησαν και εξακολουθούν να στηρίζουν δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από συμπεριφορές ανέντιμες; Μερικοί εκ των θεσμικών στο συγκεκριμένο θέμα πορεύτηκαν και πορεύονται στα όρια της επιορκίας, ας το έχουν υπόψη τους. 

 Συνοψίζοντας λοιπόν και επανερχόμενοι στις θέσεις μας για το θεσμικό πραξικόπημα που ανέδειξε ένα ανύπαρκτο και ένα αρρωστημένο σενάριο σε τεράστιο θέμα το οποίο την Κυριακή το βράδυ έγινε κομμάτια και θρύψαλα, ενταφιάζοντας όσα γελοία το κρατούσαν όρθιο, κλείνουμε το κείμενο μας με τις ευθύνες που υπάρχουν από πλευράς ΠΑΟΚ ώστε αυτοί οι μοιραίοι και θλιβεροί του κράτους του λεκανοπεδίου κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανή μια καταγέλαστη κατηγορία. Για την ώρα περιοριζόμαστε στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας που βοήθησε να περνούν επικοινωνιακά ελεύθερα τα όσα επιχειρούνται εις βάρος συνολικά του ΠΑΟΚ. 

Γιατί κακά τα ψέμματα, μπορεί στον πάτο του πηγαδιού να βυθίστηκε η σκευωρία περί πολυ-ιδιοκτησίας και όλο τα αληταριό που τη στήριξε, αλλά στον ίδιο πάτο βρέθηκε και πάλι ο μεταλλαγμένος νταμπλούχος Δικέφαλος αγωνιστικά. Με έναν κόουτς που φαίνεται εμφανέστατα αυτοπαγιδευμένος και με παίκτες που να δείχνουν ότι τους λείπει παντελώς η αυτοπεποίθηση, η καλή ψυχολογία και πολύ περισσότερο ο εγωισμός και το πάθος. Ωστόσο, αύριο υπάρχει ακόμη μια - ίσως και τελευταία - ευκαιρία και μια ελπίδα. Ας το πιστέψουν όλοι και ας αγωνιστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.