Κομφούζιο: Η ανίερη συμμαχία Μαρινάκη-Αλαφούζου δοκιμάστηκε σκληρά στο Βόλο

Δημήτρης Μπούζας12 Ιανουαρίου 2022

Ανακοινώθηκε η πρώτη συμφωνία στα πλαίσια της μεταγραφικής ενίσχυσης του χειμώνα, με τον Πορτογάλο τεχνικό διευθυντή του δικέφαλου να καλύπτει στοχευμένα και με τη σύμφωνη γνώμη του Ρουμάνου κόουτς το κενό (ή αν θέλετε να λύνει το πρόβλημα) που διαχρονικά και διαπιστωμένα υπήρξε, μετά την αποχώρηση του χαρισματικού Λέο Μάτος. 

Το βιογραφικό του νέου αποκτήματος παρουσιάστηκε και αναλύθηκε χθες μετά την επιβεβαίωση της συμφωνίας από το σύνολο των ΜΜΕ, δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους του ΠΑΟΚ να σχηματίσουν μια πρώτη εικόνα (και όχι φυσικά άποψη) για το σκεπτικό της επιλογής του. 

Από εκεί και πέρα οι όποιες προσδοκίες ή και επιφυλάξεις θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν αντίστοιχα, με την πορεία και την προσφορά του Σάστρε. Εκείνο επί του προκειμένου που μετράει, είναι το γεγονός ότι έγινε η πρώτη κίνηση στοχευμένα για μια από τις τρεις μεταγραφές, όπως μετ επιτάσεως διακινείται από το περιβάλλον του διδύμου (Λουτσέσκου – Μπότο) αλλά και του επίσημου ΠΑΟΚ. 

Μία κίνηση η οποία προϊδεάζει μέχρι ενός σημείου βέβαια, για τη μεθοδολογία, στα πλαίσια της οποίας κινείται ο νέος τεχνικός διευθυντής. Κάτι που αναμένεται να καταδειχθεί και στις δύο επόμενες περιπτώσεις που αφορούν έναν επιτελικό μέσο κι έναν πλάγιο μεσοεπιθετικό. 

Ο Γιόαν Σάστρε μπορεί να μην είναι μεγάλο όνομα. Όμως το να τον επιλέξει ο καθόλα έμπειρος Μπότο που γνωρίζει πολύ καλά την συγκεκριμένη αγορά, «κάτι λέει» με αυτή του την επιλογή.

Πάμε όμως στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, που κινείται αγχωμένη και με ένα σωρό προβλήματα, στη σκιά της πανδημίας. Ο δικέφαλος αυτή τη στιγμή είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει έναν πραγματικό μαραθώνιο, δίνοντας μέσα σε 52 περίπου ημέρες από 14 έως 16 παιχνίδια. 

Οι εξ αναβολής συναντήσεις (με τον Παναιτωλικό που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα διεξαχθεί αύριο και την ΑΕΚ) όπως και οι δύο συγκρούσεις με τη Μίντιλαντ για το Κόνφερενς Λιγκ, συμπιέζουν ασφυκτικά το πρόγραμμα του. 

Συγκεκριμένα, από αύριο 12 Ιανουαρίου με τον Παναιτωλικό μέχρι τις 6 Μαρτίου που είναι το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία, οι κυπελλούχοι Ελλάδας θα δώσουν 14 αγώνες (εφόσον δεν υπάρξει καμία άλλη αναβολή) και μπορεί να φτάσουν στους 16, εάν ο ΠΑΟΚ αποκλείσει την ΑΕΚ και φτάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου.

 Ιδιαίτερα «σκληρό» δείχνει να είναι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του πρώτου μήνα του χρόνου, κατά το οποίο είναι προγραμματισμένοι οι δύο ημιτελικοί κυπέλλου με την ΑΕΚ (19/1 στην Τούμπα και 26/1 στο ΟΑΚΑ) αλλά και το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (30/1). 

Το Φεβρουάριο έχουμε τους ευρωπαϊκούς αγώνες με τη Μίντιλαντ (17/2 στη Δανία και 24/2 στη Θεσσαλονίκη), το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (6/2) και αυτό με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (20/2). Ένας μήνας που μπορεί να επιβαρυνθεί, εάν προκριθεί η ομάδα στα ημιτελικά του κυπέλλου, καθώς στην προκειμένη περίπτωση στις 9 Φεβρουαρίου θα φιλοξενήσει τον Παναιτωλικό ή τον Ολυμπιακό, στον πρώτο ημιτελικό στην Τούμπα. 

Ένα θετικό που προκύπτει μέσα σε αυτήν την παραζάλη του κορωνοϊού με τους συσσωρευμένους αγώνες και τη συμπίεση των προθεσμιών, είναι ότι τόσο ο φορμαρισμένος Άκπομ όσο και ο κορυφαίος παίκτης της σεζόν για το δικέφαλο Ζίβκοβιτς, θα εκτίσουν την ποινή τους στην αυριανή αναμέτρηση - εάν τελικά διεξαχθεί - με τον Παναιτωλικό. Δύο απουσίες βέβαια σοβαρές που θα αποτελέσουν πονοκέφαλο για τον Λουτσέσκου, ο οποίος καλείται με σύνθεση ανάγκης να διεκδικήσει το πολύτιμο τρίβαθμο.

ΥΓ1: Λέγεται και υποστηρίζεται από το στενό περιβάλλον του νέου τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, πως πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και συμφωνία για τον επιτελικό τον οποίο έχει επιλέξει, πάντοτε βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη του Λουτσέσκου.

ΥΓ2: Κομφούζιο, δεν ξέρει κανείς τι να υποθέσει. Η ανίερη συμμαχία Μαρινάκη – Αλαφούζου δοκιμάστηκε σκληρά στο Βόλο, με τον Παναθηναϊκό να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από τον Κλάτενμπεργκ, για τον οποίο το λιμάνι και ο Αυγενάκης, δίνουν αγώνα να παραμείνει ακλόνητος στη θέση του αρχιδιαιτητή. Μυστήρια και ανεξήγητα παρασκήνια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.