Κολτσίδας: «Σε καλύτερη κατάσταση ο Αρης, θα βγει αντίδραση»

Metrosport Team07 Μαρτίου 2021

Στην ποδοσφαιρική του καριέρα με τη φανέλα του Αρη, ο Γιώργος Κολτσίδας, ούτε λίγο ούτε πολύ, έζησε 17 ντέρμπι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Συνεπώς, είναι από τους ανθρώπους που γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες αυτών των αγώνων και τη σημασία της νίκης, τόσο για το πρεστίζ των ομάδων όσο και για τον κόσμο τους.

Ο 50χρονος σήμερα κεντρικός αμυντικός σχολιάζοντας στη Metrosport και στο metrosport.gr το παιχνίδι στην Τούμπα έβαλε στο ίδιο ζύγι την αγωνιστική κατάσταση των δύο “μονομάχων” και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, ο Αρης είναι σε καλύτερο μομέντουμ από τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή και πως έχει το “know how” να πάρει τη νίκη. “Είναι ένα ντέρμπι και πάντα αυτά τα παιχνίδια είναι απρόβλεπτα. 

Ο Αρης όμως αυτή τη στιγμή αγωνιστικά είναι σε καλύτερη κατάσταση και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φανεί επηρεασμένος από τον άδοξο αποκλεισμό στο Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ προφανώς θα ψάξει την εξιλέωσή του μέσα από το συγκεκριμένο 90άλεπτο, αλλά επειδή είναι πίσω στη βαθμολογία και θέλει να πάρει μία νίκη σε ντέρμπι θα έχει και περισσότερη πίεση και άγχος. Οπως είναι οι δύο ομάδες σε αυτή τη φάση του Πρωταθλήματος πάντως ο Αρης έχει περισσότερες πιθανότητες. 

Αυτά βέβαια είναι στα λόγια, στο γήπεδο θα φανεί ποιος το θέλει περισσότερο”, σχολίασε αρχικά. Και πρόσθεσε για τα στοιχεία που θα χρειαστεί να έχει ο Αρης στο αποψινό ντέρμπι: “Φέτος η ομάδα μας έδειξε σε όλα τα λεγόμενα μεγάλα παιχνίδια ότι ξέρει να διεκδικεί και να παίρνει αποτέλεσμα. Ειδικά εκτός έδρας, όπου πήρε σπουδαία αποτελέσματα στην Αθήνα. 

Αγωνιστικά έχει βρει την απαιτούμενη χημεία ως σύνολο. Το δυνατό της σημείο είναι ο τρόπος που αμύνεται εγκλωβίζοντας τον αντίπαλο, ενώ επιθετικά έχει τους ποδοσφαιριστές με την ποιότητα και την ικανότητα για να απειλήσει ανά πάσα στιγμή. Εφόσον σήμερα κάνει το γνωστό της παιχνίδι, αυτό που είδαμε και στα προηγούμενα ντέρμπι, έχει πολλές πιθανότητες για να φύγει από την Τούμπα με αποτέλεσμα”.

“Η αλυσίδα που έχει δημιουργηθεί σπάει δύσκολα”

Ο αποκλεισμός μεσοβδόμαδα από τον Ολυμπιακό και ο τρόπος με τον οποίο ο Αρης έμεινε εκτός Κυπέλλου, ενόχλησε. Οι Κιτρινόμαυροι έχασαν μια τεράστια ευκαιρία να βρεθούν στα ημιτελικά από μία συγκυρία, από ένα λάθος της στιγμής. 

Ο Γιώργος Κολτσίδας περιμένει από τους ποδοσφαιριστές να βγάλουν αντίδραση και να αποδείξουν ότι κοιτάζουν μπροστά. “Προφανώς ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν το άξιζε ο Αρης, έχασε μία μεγάλη πρόκριση μέσα από τα χέρια του. 

Το καλό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι τα παιχνίδια είναι κοντά, οπότε ο ποδοσφαιριστής δεν έχει μέρες να σκεφτεί το τι έγινε, αλλά κοιτάζει μπροστά. Αυτό περιμένω να δω αύριο (σσ αύριο) από τους παίκτες του Αρη, οι οποίοι πιστεύω ότι έχουν κι ένα εξτρά κίνητρο να δείξουν αντίδραση και ότι δεν αποτελέσει βάρος στα πόδια τους ο τρόπος με τον οποίο αποκλείστηκαν”. Καταλήγοντας, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και άλλοτε αρχηγός του Αρη αναφέρθηκε στο σύνολο της ομάδας που υπερτερεί έναντι του αντιπάλου.

 “Ο Αρης έχει ένα πλήρες ρόστερ με πολλούς παίκτες που έχουν ικανότητες και ποιότητα για να σηκώσουν το βάρος σε παιχνίδια με πολλές ιδιαιτερότητες όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ. Δεν περιμένω να ξεχωρίσει συγκεκριμένα κάποιος ατομικά για να έρθει η νίκη, αλλά ως σύνολο περιμένω οι παίκτες του Αρη να τα δώσουν όλα στο γήπεδο και ν΄ αποδείξουν ότι είναι καλύτερη ομάδα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα το κάνουν, διότι αυτό δείχνει η πορεία τους στο Πρωτάθλημα. Ο Αρης έναντι του ΠΑΟΚ έχει μία σταθερότητα κι αυτή η συνέχεια έχει δημιουργήσει μία αλυσίδα που δύσκολα σπάει”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.