Κόλος Κοβαλίβκα: Οι επιλογές του Κοστίσιν και το 4-1-4-1

Γιώργος Μάντζιος03 Σεπτεμβρίου 2020

Η Κόλος Κοβαλίβκα έκανε την εμφάνιση της στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μόλις πριν από λίγα χρόνια και παρότι νεοφώτιστη πέρυσι, τσέκαρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, τερματίζοντας στην 6η θέση του ουκρανικού πρωταθλήματος. Η κλήρωση την φέρνει στο δρόμο του Άρη και για αυτό θα επιχειρήσουμε μια πιο βαθιά ματιά, στα πλάνα του προπονητή της και στον τρόπο που αγωνίζεται συνήθως, στα περισσότερα περσινά της παιχνίδια και στο μοναδικό ένα φετινό με την Σαχτάρ Ντόνετσκ πριν από μερικές ημέρες.  

Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο 27χρονος Βόλινετς που ήταν βασικός και πέρυσι και έχει περάσει στο παρελθόν από τις ακαδημίες της Ντιναμό Κιέβου. Στα δεξιά της άμυνας ο 28χρονος Ζοζούλια, αρκετά καλός αμυντικά, αλλά όχι επιθετικά, ενώ στα αριστερά ο 23χρονος Γιέμετς δανεικός από την Ζόρια Λουάνσκ και με λίγα παιχνίδια στο ενεργητικό του πέρυσι (μόλις 12 ως βασικός).  


Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο απαρτίζουν ο έμπειρος Πετρόφ, ο παίκτης με την μεγαλύτερη αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο της ομάδας (έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν και στο πολωνικό πρωτάθλημα και σε αυτό του Αζερμπαϊτζάν) και ο επίσης έμπειρος Μαξιμένκο, πιστός στην ομάδα τα 3 τελευταία χρόνια.  

Από εκεί και πέρα μπροστά από την αμυντική γραμμή βρίσκουμε τον 29χρονο Ζαντόγια, έναν δυναμικό και καθαρό κόφτη. Πιο μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι αγωνίζονται ο 23χρονος Σμιρνί προερχόμενος από την Ντιναμό Κιέβου (χαφ που έχει και το γκολ) και ο 23χρονος Ορικόφσκι, εξίσου ντελικάτος μέσος. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ξεκινά ο Αντιούκ, ένας ταλαντούχος εξτρέμ που ωστόσο έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και στο αριστερό ο 27χρονος Μορόζκο, βραχύσωμος με καλή τεχνική κατάρτιση. Όσο για την κορυφή της επίθεσης, μετά τον ερχομό του έμπειρου φορ Σελέζνιοφ (στα 35 του πια) προστίθεται άλλη μια λύση στον εξαιρετικό πέρυσι Λισένκο και στον αρχηγό της ομάδας Μπονταρένκο.  

Οι παραπάνω ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν βασικοί και στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι της Κοβαλίβκα με αντίπαλο την Σαχτάρ Ντόνετσκ, στην πρεμιέρα του ουκρανικού πρωταθλήματος. Μένει να φανεί αν ο κόουτς Κοστίσιν θα αλλάξει τα πλάνα του έχοντας πλέον περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Κάτι που πάντως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, είναι το γεγονός πως η Κοβαλίβκα εκτός έδρας έχει μεγάλες αδυναμίες, αφού πέρυσι στο πρωτάθλημα μέτρησε 12 ήττες, 1 ισοπαλία και μόλις 3 νίκες στις 16 εξόδους της (μάλιστα στις 8 από αυτές δεν κατάφερε ούτε να σκοράρει).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.