Σε δημοπρασία τρεις Ferrari εμπόρου ναρκωτικών- Εκεί θα διατεθούν τα έσοδα

Metrosport Team15 Οκτωβρίου 2022

Σίγουρα οι τρεις Ferrari που του κατασχέθηκαν από έμπορο ναρκωτικών, δεν θα του λείψουν, αφού στην κατοχή του είχε τον δεκαπλάσιο αριθμό από τα υπερπολυτελή αυτά αυτοκίνητα. Αυτό που ίσως «πονέσει» τον σύγχρονο Πάμπλο Εσκομπάρ είναι πως θα δημοπρατηθούν τις επόμενες ημέρες στην Κολομβία και τα έσοδα θα διατεθούν σε ακτήμονες χωρικούς.

Τα τρία πολυτελή αυτοκίνητα ανήκαν στον Χουάν Χοσέ Βαλένσια, γνωστό με το προσωνύμιο «Το Γεράκι», ένα από τα ηγετικά στελέχη του κολομβιανού καρτέλ ναρκωτικών Clan del Golfo. Λάτρης των ακριβών αυτοκινήτων, είχε στην κατοχή του περίπου 30 κορυφαία μοντέλα. Ο Βαλένσια είχε συλληφθεί το 2021 και τον περασμένο Ιούλιο εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 24 και 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Χάιμε Αντρές Οσόρνο, αντιπρόεδρο της Εταιρείας Ειδικών Περιουσιακών Στοιχείων (SAE) – μιας κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τη διαχείριση αγαθών που κατάσχονται από εμπόρους ναρκωτικών. Δεν έχει οριστεί τιμή εκκίνησης και οι πλειοδότες θα πρέπει να στείλουν την προσφορά τους σε σφραγισμένο φάκελο, ανέφερε ο Οσόρνο, διευκρινίζοντας ότι η δημοπρασία ενδέχεται να ακυρωθεί εάν οι προσφορές δεν κριθούν ελκυστικές.

Σύμφωνα με εκτιμητές, οι τρεις Ferrari -μια γκρι, μια λευκή και μια κόκκινη- αξίζουν περίπου 400.000 δολάρια έκαστη, γεγονός που συνεπάγεται πως το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από την δημοπρασία θα είναι αρκετά υψηλό και οι «δικαιούχοι» θα επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.