Κόλκα: «Η PSV θα χρειαστεί πάνω από ένα γκολ με τον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team25 Νοεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιόνας Κόλκα.

Ο βετεράνος Φινλανδός ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό και Αϊντχόφεν μίλησε για τον αγώνα της ολλανδικής ομάδας με τον ΠΑΟΚ.

Μεταξύ άλλων, ο Γιόνας Κόλκα δήλωσε:

Τι κάνει σήμερα: «Είμαι 7 χρόνια στις ακαδημίες της Αϊντχόφεν. Είμαι προπονητής στην επίθεση σε ποδοσφαιριστές στις ηλικίες 13-18».

Αν θυμάται τα παιχνίδια που έπαιξε αντίπαλος του ΠΑΟΚ με την Αϊντχόφεν: «Τα θυμάμαι, προκριθήκαμε και τις δύο φορές. Είναι πάντα ωραία να παίζεις στην Τούμπα, είναι φανταστική η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα».

Είναι πιο δυνατός: «Έπαιξα 4 φορές με την PSV κόντρα στον ΠΑΟΚ. Με εξέπληξε το πρώτο παιχνίδι. Η PSV έλεγχε το ματς αλλά στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ έπιασε πολύ καλή απόδοση πέτυχε πολλά γκολ. Αν δεν ήσουν PSV, ήταν ευχάριστο να το βλέπεις».

Για τον Τζόλη: «Ήξερα ότι ήταν από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Μόλις μπήκε στο ματς έγινε κάτι, και πλέον είναι δεδομένο ότι θα τον ακολουθώ».

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες απειλές για την Αϊντχόφεν στο δεύτερο ματς: «Αν κοιμηθούν όπως στο δεύτερο ημίχρονο στην Τούμπα, θα έχουν μεγάλο πρόβλημα. Ο Ζίβκοβιτς σκόραρε δυο φορές. Και ο Μπίσεσβαρ είναι πολύ επικίνδυνος, αν του δώσεις χώρο και χρόνο μπορεί να σε καταστρέψει».

Τι του προκάλεσε εντύπωση: «Η μεγάλη έκπληξη ήταν η αυξομείωση στην απόδοση της PSV στα δύο ημίχρονα στην Τούμπα. Στο δεύτερο χάθηκε τελείως ο έλεγχος, δεν μπορείς έτσι να κερδίσεις ματς. Πρέπει η PSV να προσέξει την άμυνά της. Χρειάζεται πάνω από ένα γκολ για να κερδίσει».

Για την κατάσταση στην PSV: «Αυτό που εισπράττω στη PSV είναι ότι είναι καλύτερα. Υπήρξαν επιστροφές ποδοσφαιριστών που νόσησαν από τον κορωνοϊό. Αλλά δεν ξέρω στις κατάσταση θα είναι ελπίζω να είναι καλά. Επειδή η PSV καίγεται για τη νίκη περιμένω τον ΠΑΟΚ που παίζει για δύο αποτελέσματα να είναι πιο συμπαγής αμυντικά και να χτυπήσει στην κόντρα που είναι το δυνατό του όπλο. Εμείς έχουμε και την απουσία του Γκέτσε».

Για τον Παναθηναϊκό: «Είναι κρίμα. Είμαι παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού και βλέπω τι κάνουν. Τερματίζει χαμηλά, απέχει πολύ από τι ήμουν εγώ. Ο Άρης τα πηγαίνει πολύ καλά. Είναι καλό για τον ανταγωνισμό να υπάρχουν 5-6 καλές ομάδες αυτό θα ανεβάσει το επίπεδο του πρωταθλήματος».

Ποιους Έλληνες παίκτες θυμάται: «Θυμάμαι τον Μπασινά, τον Καραγκούνη, τον Φύσσα, ήμασταν συμπαίκτες, έπαιζαν στην Εθνική. Όταν μιλάς για το ελληνικό ποδόσφαιρο το μυαλό πάει στο 2004, ήταν κάτι φανταστικό αυτό που έγινε. Ελπίζω να επαναληφθεί. Μακάρι και η Φινλανδία να πετύχει κάτι ανάλογο με την Ελλάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.