Κολιτσιδάκης: «Η Γαλλία είναι υπερδύναμη, μου έκανε αρνητική εντύπωση η Αργεντινή»

Metrosport Team24 Νοεμβρίου 2022

Ο Θανάσης Κολιτσιδάκης μίλησε στο Metropolis 95.5 για την εξέλιξη του Μουντιάλ, αλλά και την επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Το ενδιαφέρον είναι ότι βλέπουμε ότι αν δεν αγωνιστείς σύμφωνα με τις δυνατότητές σου και το αφήσεις σε... αφήνει. Είδαμε τις νίκες της Σαουδικής Αραβίας και της Ιαπωνίας, που κέρδισαν δύο υπερδυνάμεις. Αν δεν προσπαθείς μπορείς να την πατήσεις και να χάσεις από πιο αδύναμες ομάδες. Δεν μπορείς να πεις ότι ο Γκορέτσκα είναι κακός παίκτης, απλά ήθελε ο προπονητής να βάλει πιο φρέσκους. Εχασε, βέβαια, πολλές ευκαιρίες η Γερμανία. Μπορεί να πλήρωσε τον κανόνα ότι δεν πετύχεις γκολ το δέχεσαι. Η Ιαπωνία το έπαιξε το ματς και δικαιώθηκε. Ειδικά για εθνική ομάδα που δεν την έχεις καθημερινά το να ξέρεις σε κάθε στιγμή τι μπορεί να σου δώσει ο κάθε παίκτης είναι σημαντικό. Ενας προπονητής που είναι χρόνια τα γνωρίζει αυτά και μπορεί να κάνει καλύτερη διαχείριση.

Η Γαλλία είναι υπερδύναμη. Σίγουρα είναι απώλεια ο Μπενζεμά, που προέρχεται από τρομερή χρονιά στην Ρεάλ. Ο Ζιρού, όμως, μπορεί να είναι πιο παθιασμένος για την εθνική. Για ποιον να πρωτοπείς; Εχει τρομερή ποιότητα. Το δείγμα δεν είναι σημαντικό, απέναντι στην Αυστραλία, αλλά όλοι οι παίκτες της είναι τοπ. Θα είναι από τα φαβορί. Μου άφησε αρνητική εντύπωση η Αργεντινή, μία ομάδα που είχε να χάσει 36 ματς έχασε το πιο σπουδαίο από αυτά. Νομίζω ότι δεν είναι σοβαρή. Κάθε Μουντιάλ μας δίνει κάτι καινούργιο σε τακτικές, αλλά σε αυτό βλέπουμε τις ίδιες ιδέες.»

Για την επανέναρξη της Super League 1 και το πόσο θα επηρεαστούν οι ομάδες: «Είναι θέμα προπονητή και τιμ το πόσο καλά θα διαχειριστούν τους παίκτες που έμειναν πίσω, αν και οι περισσότεροι έμειναν πίσω. Η ΑΕΚ μόνο έχει αρκετούς διεθνείς. Θα είναι νομίζω για όλους ίδια η επανέναρξη. Σίγουρα θα προστεθούν κάποιοι παίκτες, αλλά θα έχουν χρόνο να τους ενσωματώσουν. Υπάρχει, πλέον, τεχνογνωσία και πείρα. Για παράδειγμα ο Γιοβάνοβιτς πέρασε από πρωταθλήματα που είχαν μεγάλες διακοπές και το έχει ξανασυναντήσει.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.