Κόλινς Σικένζε: Δοκιμάστηκε στον ΠΑΟΚ Β', δεν αποκτήθηκε και έπαιξε βασικός στην πρόκριση της ΑΙΚ!

Κωστής Παναγιώτου30 Ιουλίου 2022

Μπορεί το όνομα του Κόλινς Σικένζε να μην θυμίζει τίποτα στους φίλους του ΠΑΟΚ και δικαιολογημένα, καθώς ο νεαρός κεντρικός αμυντικός πέρασε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης το περασμένο καλοκαίρι για να δοκιμαστεί από τη Β ομάδα, αλλά λόγω περιορισμών δε προχώρησε στην απόκτησή του.

Ο 18χρονος Κενυάτης βρέθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, περνώντας δοκιμαστικά από την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, μαζί του, την ίδια χρονική περίοδο, είχε έρθει Ισμαΐλα Ουεντραόγκο. Και οι δύο Αφρικανοί ποδοσφαιριστές είχαν έρθει με την προοπτική να αποκτηθούν ως επένδυση για το μέλλον.

Βέβαια, ο περιορισμός για τους  μη κοινοτικούς παίκτες στη Super League 2, εμπόδισε τους ανθρώπους του Δικεφάλου να αποκτήσουν και τους δύο, οπότε προτιμήθηκε ο Ουεντραόγκο, οποίος φέτος θα αγωνιστεί δανεικός στο ΝΠΣ Βόλο.

Ο Σικένζε βρήκε, όμως, το "διαβατήριο" που έψαχνε για να έρθει στην Ευρώπη, μέσω Σουηδίας, καθώς η ΑΙΚ Στοκχόλμης προχώρησε στη μεταγραφή του, τον περασμένο Μάρτιο, από την AFC Leopards, υπογράφοντάς τον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.


Μάλιστα, ο 18χρονος υψηλόσωμος στόπερ, οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός μέσος, πήρε φανέλα βασικού στην ρεβάνς της ΑΙΚ με την Βόρσκλα Πολτάβα (27/7), κάνοντας το ντεμπούτο του στα ευρωπαϊκά γήπεδα, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League, με την σουηδική ομάδα να ανατρέπει το εις βάρος το σκορ από τον πρώτο αγώνα (3-2), νικώντας με 2-0 τους Ουκρανούς, με τον Σικένζε να αγωνίζεται όλο το 90λεπτο, αλλά και στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.