Κολάσο στο Metrosport.gr: «Η απόφασή μου να έρθω στον Αρη, το Χαριλάου και η αγάπη μου για την Μπόκα»

Πέτρος Χαριζακλής19 Δεκεμβρίου 2021

Συνέντευξη στον Πέτρο Χαριζακλή

Γεννήθηκε στο Μπούενος Αϊρες της Αργεντινής το καλοκαίρι του 1990, την εποχή που ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα μετακόμιζε από το «Μονουμεντάλ» στο «Μπομπονέρα», από τη Ρίβερ Πλέιτ στη Μπόκα Τζούνιορς. Σε μια πόλη όπου ο κόσμος διψάει για ποδόσφαιρο και έχει τρομερό πάθος για το άθλημα.

Από νεαρή ηλικία βρέθηκε στις ακαδημίες της Μπόκα Τζούνιορς και έφτασε μέχρι και την πρώτη ομάδα, παίζοντας 119 φορές με τη φανέλα της. Ο λόγος για τον Νικολάς Κολάσο. Ο 31χρονος πλέον αριστερός μπακ-χαφ βρέθηκε το καλοκαίρι του 2018 στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Αρη, δανεικός από τη Μπόκα. Ηρθε με μεγάλες προσδοκίες τις οποίες δεν δικαίωσε. Βέβαια η αλλαγή προπονητή μερικούς μήνες από τότε που πάτησε το πόδι στο «Κλ.Βικελίδης» τον επηρέασε, αφού ο Σάββας Παντελίδης δεν τον υπολόγιζε.

Ο Κολάσο μίλησε στο Metrosport.gr στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη σε ελληνικό Μέσο μετά την αποχώρησή του από τον Αρη. Ο Αργεντίνος μίλησε για τη νέα του ομάδα τη Χιμνάσια Λα Πλάτα, τη μεγάλη του αγάπη την Μπόκα Τζούνιορς, το γκολ που έβαλε εναντίον της και είχε αφορμή να του θυμώσει η πανέμορφη σύζυγός του και την απόφασή του να μετακομίσει πριν τρία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτήρισε μεγάλο σύλλογο τον Αρη, παρομοίασε το «Κλ.Βικελίδης» με το «Μπομπονέρα», αναφέρθηκε σε μεγάλους ποδοσφαιριστές που έπαιξε στο πλάι τους για τους «Γενοβέζους», όπως οι Ρικέλμε και Τέβεζ.

Τέλος, σχολίασε τον λόγο που αποχώρησε από τους «κιτρινόμαυρους», τόνισε τις διαφορές μεταξύ Ερέρα και Παντελίδη, τους δύο προπονητές του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ενώ άφησε και ένα μήνυμα για τον κόσμο του Αρη.



-Γεια σου Νικολάς. Πως είναι τα πράγματα στην Αργεντινή;

«Είμαι σε διακοπές αυτό το διάστημα, αλλά είμαι στο σπίτι μου. Εχουμε και εδώ θάλασσα στο Μπουένος Αιρες, αν και δεν είναι τόσο καλή. Είναι ήρεμα τα πράγματα με τον κορωνοϊό, δεν έχουμε πολλά κρούσματα».

-Επέστρεψες πριν λίγους μήνες στην Χιμνάσια Λα Πλάτα, αυτή τη φορά ως ελεύθερος. Πως νιώθεις;

«Πολύ καλά, μπόρεσα να επιλέξω ανάμεσα σε κάποιες προτάσεις που είχα και επέλεξα τη Χιμνάσια επειδή έπαιξα παλιότερα εδώ, είχα μια καλή χρονιά και καλές αναμνήσεις. Ηθελα να είμαι κοντά στο Μπουένος Αιρες, για να είμαι κοντά στην οικογένεια μου και η πρόταση ήταν πολύ καλή. Μένω στο σπίτι μου και πηγαίνω κάθε μέρα στο Λα Πλάτα, είναι ένα προάστιο του Μπουένος Αιρες, χρειάζομαι μισή ώρα για να φτάσω».


-Συμπαίκτης σου είναι ένας παλιός σου γνώριμος από τα ελληνικά γήπεδα και αντίπαλός σου τότε, ο Ροντρίγκο Ρέι. Πως σε υποδέχθηκε;

«Πολύ καλά με υποδέχθηκε, όταν ήμασταν στη Θεσσαλονίκη μιλούσαμε λίγο αλλά δεν είχαμε συναντηθεί από κοντά. Έχουμε καλή σχέση και μια καλή φιλία μεταξύ μας. Είναι σημαντικό για εμάς, κάποιους δεν τους αρέσει αλλά συμβαίνει αυτό στο ποδόσφαιρο».

-Γεννήθηκες στο Μπούενος Αιρες και βρέθηκες για χρόνια στη Μπόκα από τις ακαδημίες (8 ετών) έως την πρώτη ομάδα. Ηταν μονόδρομος να αγωνιστείς εκεί;

«Ξεκίνησα να παίζω σε μια ομάδα της γειτονιάς μου, στην ηλικία των 5 ετών με είδαν από την Αρχεντίνος Τζούνιορς και με πήραν. Αργότερα μου ήρθε η ευκαιρία να πάω στη Μπόκα, ο μπαμπάς με πήγε να δοκιμαστώ και μου προσέφεραν την ευκαιρία να πάω εκεί. Η οικογένειά μου είναι φανατική με την Μπόκα και δεν υπήρχε άλλη λύση να πάω, ήταν εύκολη η απόφαση. Ο μπαμπάς με ρώτησε, που θα ήθελα να συνεχίσω, του είπα από την πρώτη στιγμή στην Μπόκα».

-Πως αισθάνθηκες όταν σκόραρες εναντίον της Μπόκα με τη φανέλα της Χιμνάσια;

«Δεν αισθάνθηκα καλά γιατί είμαι οπαδός της Μπόκα όπως και η οικογένειά μου. Η Μπόκα είναι το σπίτι μου, με υποδέχθηκαν από την πρώτη στιγμή με τον καλύτερο τρόπο, πέρασα τόσα όμορφα χρόνια, την αγαπώ πολύ. Δεν ήταν καλό για τη Μπόκα αλλά ήταν καλό για τη Χιμνάσια που έπαιζα. Η καλύτερη λύση ήταν να φύγω μετά από αρκετούς δανεισμούς. Στη Μπόκα έρχονται πολλοί μεγάλοι και ξένοι ποδοσφαιριστές και ίσως γι΄αυτό δεν έπαιξα όσο θα ήθελα».


-Η σύζυγος σου είπε τίποτα, μιας και γνωρίζουμε πως είναι φανατική οπαδός της Μπόκα;

«Είναι φανατική, ναι (σ.σ. γέλια). Μου θύμωσε λίγο, αλλά δεν είχα άλλα προβλήματα γιατί η Μπόκα πήρε το πρωτάθλημα».


-Σε εκείνο το παιχνίδι στέρησες τον τίτλο από την Μπόκα;

«Ηρθαμε ισόπαλοι 2-2 αλλά η Μπόκα πήρε το πρωτάθλημα. Οπότε ήταν όλοι χαρούμενοι».


«Εύκολη απόφαση να έρθω στον Αρη, υπήρχε πολλή αγάπη για τη Μπόκα»




-Πως βλέπεις τον φετινό Αρη; Παρακολουθείς τα παιχνίδια του; Ξεχωρίζεις κάποιον ποδοσφαιριστή;

«Όχι δεν βλέπω τα ματς, δεν είναι εύκολο να τα βρεις, αλλά βλέπω τα αποτελέσματα, την βαθμολογία. Ρωτάω παλιούς μου συμπαίκτες, για το πως εξελίσσεται η ομάδα, δεν τελείωσα με τον καλύτερο τρόπο την καριέρα μου στον Αρη αλλά θέλω να πηγαίνει καλά».

-Ενας παλιός σου φίλος επέστρεψε πέρυσι στην ομάδα. Ο λόγος για τον Ματέο Γκαρσία. Μιλάς μαζί του;

«Μιλάμε που και που. Μου λέει πως είναι καλά, είναι ευχαριστημένος και πως είναι καλύτερα τα πράγματα πλέον στην ομάδα».

-Κρατάς επαφές με κάποιον άλλον από τον Αρη;

«Εχω μιλήσει με τους Ισπανούς (σ.σ Κουέστα-Ματίγια), με τον Γκάμα, είναι αρχηγός, ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Δεν μπόρεσα να κάνω μεγαλύτερες επαφές λόγω του μικρού διαστήματος που παρέμεινα».

-Πως πήρες την απόφαση να έρθεις στον Αρη;

«Ηταν εύκολη η απόφαση, σαν Αργεντίνος ήθελα να παίξω στην Ευρώπη, ήταν η πρώτη φορά που θα έπαιζα. Οταν ήρθε η προσφορά, ήξερα πως ο Αρης είναι μεγάλος σύλλογος και χαμογέλασα. Θα ήταν το επόμενο βήμα για μένα».

-Τι ήξερες για την ομάδα όταν συμφώνησες να έρθεις;

«Γνώριζα πως επέστρεψε από τη Β Εθνικη, πως είναι ένας μεγάλος σύλλογος, έχει πολλούς φιλάθλους, η Θεσσαλονίκη είναι μια ωραία πόλη και πως υπάρχει πολλή αγάπη για την Μπόκα. Αυτό το τελευταίο μου άρεσε πολύ».

-Πως ένιωσες όταν ήρθε ο κόσμος που σε υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο; Εκεί ήταν και ο θρύλος της ομάδας ο Κουκ, που δεν είναι πλέον στη ζωή. Γνώριζες ποιος είναι όταν τον είδες μπροστά σου;

«Ενιωσα πολύ χαρούμενος, μου έδωσαν κασκόλ του Αρη το έχω σπίτι μου. Με υποδέχθηκαν τέλεια, ένιωσα πολύ ωραία. Ναι θυμάμαι, με αγκάλιασε ο Κουκ, το κασκόλ ήταν με τον Αρη και την Μπόκα, δεν ήξερα ποιος ήταν τότε απλά πως ήταν οπαδός της ομάδας. Είναι λυπηρό που μου λες ότι δεν είναι στη ζωή. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».


-Πως ήταν ο Πάκο Ερέρα ως προπονητής;

«Ο Ερέρα ήταν πολύ καλός ως προπονητής, εκείνος βοήθησε για να έρθω, του άρεσε το παιχνίδι μου. Ένας από τους λόγους που ήρθα στον Αρη ήταν κι ο Ερέρα, μου συμπεριφέρθηκε πολύ καλά. Ηταν σοβαρός όταν κάναμε προπόνηση, ήταν χαρούμενος άνθρωπος και αστείος όταν τελείωνε η προπόνηση».

-Τι διαφορές έχει με τον Σάββα Παντελίδη;

«Στον τρόπο παιχνιδιού, στον Πάκο άρεσε η κατοχή της μπάλας. Ο Παντελίδης έκανε καλή ομάδα, προσπαθούσε να παίξει καλά, ήμουν λίγο καιρό μαζί του και δεν μπόρεσα να τον γνωρίσω καλύτερα».


-Τι έφταιξε και δεν έμεινες πάνω από έξι μήνες στον Αρη;

«Είχα συμβόλαιο για άλλους έξι μήνες, μου είπε ο σύλλογος πως ο Παντελίδης δεν με ήθελε και πως δεν μπορούσε να πληρώσει το συμβόλαιό μου και η καλύτερη λύση ήταν να αποχωρήσω. Σεβάστηκα την απόφαση, στεναχωρήθηκα γιατί ήθελα πολύ να παίξω στην Ευρώπη. Ηξερα πως ο Αρης δεν είχε πολλά χρήματα και στη συνέχεια λύσαμε τον δανεισμό».

-Τι έχεις να πεις στον κόσμο του Αρη;

«Αγαπώ τον κόσμο του Αρη, είναι πολύ ίδιοι με της Μπόκα, είναι ένας σπουδαίος σύλλογος, θα ήθελα να μείνω περισσότερο αν γινόταν».

«Χαριλάου και Μπομπονέρα μοιάζουν»




-Πως εξηγείς αυτή τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ της Μπόκα και του Αρη;

«Οι Αργεντίνοι και οι Ελληνες έχουμε πολλά κοινά, είμαστε φανατικοί με το ποδόσφαιρο, ο Αρης ερωτεύτηκε τον κόσμο της Μπόκα και ίσως έτσι έγινε η σύνδεση. Χαριλάου και Μπομπονέρα μοιάζουν, στο πάθος που έχει ο κόσμος στο γήπεδο, δεν είναι μεγάλο το Χαριλάου αλλά είναι ωραίο γήπεδο και νιώθεις την ένταση».

-Πως καταφέρνει ο Αρης να χτίζει λατινοαμερικάνικες παροικίες; Πιστεύεις πως οι Αργεντίνοι με τους Ελληνες έχουμε κοινά στοιχεία;

«Μπορεί γι’ αυτό. Σε όλο τον κόσμο ψάχνουν λατινοαμερικάνους, έχουμε τεχνική, ζούμε με πάθος το ποδόσφαιρο και αυτό αρέσει στις ελληνικές ομάδες όπως και στον Αρη».



-Τι σημαίνει για σένα η Μπόκα; Με ποιον γνωστό ποδοσφαιριστή μεγάλωσες στις ακαδημίες της;

«Η Μπόκα για μένα είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου, είμαι οπαδός της από μικρός, είναι το σπίτι μου. Ήταν πολύ δυνατό και σημαντικό που έπαιξα στην Μπόκα. Επαιξα μαζί με τους Ρικέλμε, Μάρτιν Παλέρμο, Τέβεζ, Γκάγκο. Από τη φουρνιά μου γνωστοί από την Μπόκα ήταν οι Κρίστιαν Ερμπες, Νίκολας Μπλάντι, Μανουέλ Ινσούα, Λεάντρο Παρέντες, είμαστε φίλοι, μεγαλώσαμε μαζί στη Μπόκα, τους ξέρω από μικρούς».

-Στη Μπόκα συνυπήρξες παλιά και με τον Ινσαρουάλδε που έχει περάσει από την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Τι γνώμη έχεις για εκείνον;

«Είναι πολύ σημαντικός παίκτης, δυνατός. Επίσης, είναι εξαιρετικός χαρακτήρας».

-Είχες την ευκαιρία να συνεργαστείς με τον μέχρι πρότινος προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαν’τ Σιπ στην Αυστραλία και τη Μέλμπουρν Σίτι. Τι γνώμη έχεις για εκείνον;

«Είναι σπουδαίος άνθρωπος, με υποδέχθηκε πολύ καλά στην Αυστραλία. Επίσης, είναι και πολύ καλός προπονητής, του εύχομαι τα καλύτερα. Πάντα του άρεσε να παίζουμε επιθετικά, εμένα μου άρεσε πολύ ο τρόπος προσέγγισης που είχε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.