Κόλαφος η ΕΛΑΣ για τον 90χρονο που έθαψε ζωντανό σκύλο: «Ποιος έχει 4 πόδια»

Παναγιώτα Απέργη11 Δεκεμβρίου 2025

Με μία άκρως δηκτική ανάρτηση σχολίασε η ΕΛΑΣ την κτηνωδία που σημειώθηκε στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, όπου 90χρονος  έθαψε ζωντανό τον σκύλο της κόρης του, γιατί ήταν...άρρωστος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της στο Χ η ΕΛΑΣ, «είναι να αναρωτιέσαι ποιος έχει δύο και ποιος τέσσερα πόδια», αφού η αγριότητα με την οποία βασανίστηκε το ζώο, το οποίο θάφτηκε ζωντανό είναι πρωτοφανής. Σύμφωνα με την Αστυνομία, που απέδωσε τα εύσημα στον περαστικό που εντόπισε το άτυχο ζώο και ενημέρωσε τις Αρχές, το σκυλί ήτα δεμένο, φιμωμένο και θαμμένο σε χωράφι της περιοχής, με τον 90χρονο πλέον να διώκεται με για τέλεση του κακουργήματος της απόπειρας θανάτωσης ζώου συντροφιάς

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι προχώρησε στην αποτρόπαια αυτή ενέργεια καθώς νόμιζε ότι ο σκύλος της κόρης του είχε πεθάνει, καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του. «Το έκανα για να μην υποφέρει», δήλωσε ο 90χρονος, εμφανιζόμενος μετανιωμένος για την πράξη του, την οποία χαρακτήρισε...«απερισκεψία».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Είναι να αναρωτιέσαι ποιος έχει δύο και ποιος τέσσερα πόδια. Χθες στη Νέα Μηχανιώνα, αστυνομικοί του Α.Τ. Θερμαϊκού, αντίκρισαν ένα αποτρόπαιο θέαμα. Σκυλί δεμένο, φιμωμένο και θαμμένο σε χωράφι της περιοχής. Κατάφεραν να το ξεθάψουν με τα χέρια τους και να το παραδώσουν ζωντανό στον Σύνδεσμο Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης για κτηνιατρική φροντίδα. 

Respect στον περαστικό συμπολίτη μας, που το εντόπισε και μας ενημέρωσε άμεσα. Ο δράστης συνελήφθη και του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.300 ευρώ. Φροντίζουμε τα ζώα. Καμία ζωή δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση», ανέφερε η ΕΛΑΣ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Βρείτε μας και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.