Κοκονάς: «Πρόκειται για οργανωμένο φασιστικό κίνημα»

Metrosport Team03 Φεβρουαρίου 2022

Ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων της κεντρικής Μακεδονίας, μίλησε στο Metropolis 95.5 με αφορμή την δολοφονία του Άλκη και την αντιφασιστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (5/2) στον Εύοσμο.

Όπως τόνισε συγκεκριμένα: «Η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου είναι κάτι τρομακτικό για εμάς τους γονείς. Είναι ο φόβος κάθε γονιού. Οπότε κατ' αρχήν συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η αυριανή συγκέντρωση επικαιροποιεί όλα αυτά που λέγαμε. Οι φασιστικές ομάδες που ήταν μέσα στα ΕΠΑΛ και έκαναν επιθέσεις σε γονείς και καθηγητές καλούσαν τον κόσμο να επιτεθεί σε όποιον βρισκόταν εκεί. Πρόκειται για ένα οργανωμένο φασιστικό κίνημα που έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους γονείς και τους καθηγητές και να εκφοβίσει σε όποιον στέκεται κοντά σε έναν μαθητή πρόσφυγα.

Οι ομάδες δεν έχουν σχέση με αυτά τα στοιχεία. Πρέπει να απομονωθούν. Αυτοί στέκονται απέναντι σε όποιον δεν τους αρέσει. Είτε είναι Άρης, είτε αριστερός, είτε ομοφυλόφιλος, είτε μουσουλμάνος, είτε χριστιανός. Σε ό,τι δεν ταιριάζει στην δικιά του φασιστική ιδεολογία. Και θέλουν να προκαλέσουν ακόμη και τον θάνατο. Δεν ξεμπερδέψαμε με αυτά με την φυλάκιση της Χρυσής Αυγής. Μπαίνουν στα σχολεία και τις ομάδες για να προσηλυτίσουν κόσμο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.