Κόκκινος: Ήρθε η ώρα του Βελγίου;

Γρηγόρης Κόκκινος02 Ιουλίου 2021

Φίλες και φίλοι γεια σας και καλά κέρδη. Μία έκπληξη είχαμε κατά την ταπεινή μου άποψη στην προηγούμενη φάση του EURO και μιλάω για τον αποκλεισμό της Γαλλίας από την Ελβετία. Ναι δεν ήταν καλές οι εμφανίσεις των Γάλλων αλλά για τον αποκλεισμό ειδικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι φταίει ο προπονητής Ντεσάμπ που δεν κατάφερε να κρατήσει το 3-1 και δέχθηκε δυο γκολ με μεγάλη ευκολία. 

Οι Άγγλοι σπάνε την μια κατάρα μετά την άλλη και δείχνουν ικανοί για μεγάλα πράγματα αλλά το τρόπαιο θα το πάρει η ομάδα που θα παίξει την καλύτερη άμυνα μέχρι το τέλος του θεσμού. Η Ελβετία ήταν η έκπληξη της περασμένης φάσης αφού μπορεί να είναι καλή ομάδα μπορεί να κατάφερε να αποκλείσει την πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία αλλά δεν την έχω ικανή για να πάει πιο μακριά.

Η Ισπανία από την άλλη έκανε τα εύκολα δύσκολα με την Κροατία αλλά δεν έχασε την συγκέντρωση της και την ψυχραιμία της και κατάφερε να την αποκλείσει στην παράταση με τελικό σκορ 3-5. Δεν γνωρίζω αν οι Ίβηρες είναι ικανοί να φτάσουν μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου γνωρίζω όμως ότι διαθέτουν ένα εξαιρετικό σύνολο με πολλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές και θεωρώ ότι την Ελβετία την έχουν και μάλιστα στην κανονική διάρκεια του αγώνα αφού βάση της δικής μου λογικής δεν θα την πατήσουν ξανά όπως με την Κροατία. Η απόδοση του διπλού δεν είναι μεγάλη αλλά είναι η επιλογή μου σε συνδυασμό με τον Μοράτα να σκοράρει που την ανεβάζει αρκετά.

Το Βέλγιο έδειξε ότι μπορεί να παίξει και άμυνα κάτι που έκανε στο παιχνίδι με την Πορτογαλία ήταν και τυχερό όπως χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις και πήρε την πρόκριση. Το ότι είναι αμφίβολος ο Ντε Μπρόινε είναι ένα θέμα αλλά η φουρνιά αυτή ξεχειλίζει από ταλέντο με τον Λουκάκου στην επίθεση να είναι πραγματικό θωρηκτό και να δείχνει ασταμάτητος. Η Ιταλία τα «χρειάστηκε» με την Αυστρία αφού δεν κατάφερε να την νικήσει στην κανονική διάρκεια του αγώνα κάτι που πέτυχε τελικά στην παράταση. Η ομάδα του Μαντσίνι δεν διαθέτει το μεγάλο όνομα και η Ιταλία είναι πάντα Ιταλία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν την βλέπω σαν φαβορί απέναντι στο Βέλγιο και οι αποδόσεις είναι προκλητικές για να ποντάρουμε τον Λουκάκου και την παρέα του. Τον άσσο δεν το λέω ευκαιρία το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες αλλά θα τιμήσω τον άσσο και ας συμπαθώ τους Ιταλούς.

Η Τσεχία όπως είχα γράψει πριν το παιχνίδι με την Ολλανδία είναι ένα εξαιρετικό σύνολο που παίζει για το αποτέλεσμα με το πρώτο πράγμα που κοιτάει να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα. Είναι η ομάδα που δεν πρέπει να την υποτιμήσεις γιατί θα σε κάνει την ζημιά είτε στην κόντρα επίθεση είτε στα στημένα αφού διαθέτει εξαιρετική επιθετική γραμμή και ικανότατη στο ψηλό παιχνίδι. Η Δανία διέλυσε την Ουαλία με 0-4 πήρε πανάξια την πρόκριση σε αυτή την φάση και δείχνει να έχει πάρει και ψυχολογία μετά την πρόκριση της από την φάση των ομίλων. Δεν την υποτιμώ αλλά η απόδοση του άσσου με κάνει να τον επιλέξω αφού το παιχνίδι γίνεται στο Μπακού ….

Η Ουκρανία κατάφερε να αποκλείσει την Σουηδία στην παράταση είναι καλή ομάδα αλλά πιστεύω ότι έχει πιάσει ταβάνι. Μεγάλο ρόλο στην πρόκριση της έπαιξε η αποβολή του ποδοσφαιριστή της Σουηδίας που έδειχνε καλύτερη στο γήπεδο μέχρι την φάση της αποβολής. Την Αγγλία την περίμενα και με τέτοια άμυνα πώς να μην περάσει την Γερμανία που έπαιζε χωρίς καθαρό επιθετικό, μεγάλο αν θέλετε αντάξιο της Εθνικής ομάδας που δείχνει σε ότι είναι σε πτώση και καλά κάνει και αλλάζει προπονητή. Η Αγγλία δεν κάνει τρομερές εμφανίσεις αλλά το ότι δεν έχει δεχθεί μέχρι τώρα γκολ στην διοργάνωση λέει πολλά πράγματα. Εδώ δεν αξίζει η απόδοση του διπλού αλλά το 2 με 3 γκολ που θα είναι και η επιλογή μου. Για την ιστορία το παιχνίδι θα γίνει στην Ρώμη

To be continued ………

Η πρόταση

ΕΛΒΕΤΙΑ- ΙΣΠΑΝΙΑ 2 ΜΕ ΓΚΟΛ ΜΟΡΑΤΑ

ΒΕΛΓΙΟ – ΙΤΑΛΙΑ 1

ΤΣΕΧΙΑ- ΔΑΝΙΑ 1

ΟΥΚΡΑΝΙΑ- ΑΓΓΛΙΑ 2-3 ΓΚΟΛ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.