Κοκκινάκης: «Στόχος να περάσουμε από τον όμιλο το Ευρωβόλεϊ, απίστευτος ο τρόπος που σου δίνει οδηγίες ο Πάπι»

Metrosport Team23 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο διεθνής αθλητής βόλεϊ, Μενέλαος Κοκκινάκης, και μίλησε για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας βόλεϊ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, τους στόχους της ομάδας αλλά και τα φαβορί στη διοργάνωση.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για την πρόκριση: «Ηταν μια διαφορετική πρόκριση από τις άλλες, ήταν η δυσκολότερη παρότι δεν φάνηκε λόγω των εμφανίσεών μας. Παίξαμε όμορφο βόλεϊ, με βάση τη δουλειά που κάναμε. Ηταν δύσκολο γιατί είχαμε πολλά νέα παιδιά στην 14άδα και μαζί με παλιούς όπως εγώ προσπαθήσαμε να ενωθούμε για να φτάσουμε σε κάτι καλό».

Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία: «Με τον κ.Ανδρεόπουλο χτίσαμε κάτι, άφησε κάτι πίσω του πολύ σημαντικό και ο νέος προπονητής θέλει να συνεχίσει πάνω σε αυτό, αλλά και να χτίσει τη δική του φιλοσοφία, να καταλάβει την νοοτροπία των Ελλήνων και να δημιουργήσει κάτι. Ήμασταν σοβαροί σε κάθε παιχνίδι και συνεχίζουμε με μεγάλες προσδοκίες για το Ευρωπαϊκό».

Για το προπονητικό δίδυμο: «Τον Σάμουελε Πάπι τον έβλεπα σε βιντεάκια, μου άρεσε πολύ, ήταν θρύλος στο ιταλικό βόλεϊ και τώρα τον έχω δεύτερο προπονητή στην Εθνική. Είναι απίστευτο πως μπορεί με την ταπεινότητά του να περάσει μια οδηγία σε έναν παίκτη και είναι σημαντικό να έχουμε τέτοια παραδείγματα. Ο Ντάντε ταίριαξε πολύ στην ελληνική φιλοσοφία, κατάφερε να περάσει τα δικά του στοιχεία με σεβασμό και κατανόηση, έχει πιάσει το νόημα για να μας κερδίζει και να δίνουμε το 100% μέσα στο γήπεδο».

Για την παρουσία παλιών αθλητών στην Εθνική: «Ο Μάριος είναι τιμ μάνατζερ εδώ και χρόνια, ξέρουμε ποιος είναι ο Μάριος Γκιούρδας. Και οι Στεφάνου και Χριστοφιδέλης έχουν τεράστια καριέρα στην εθνική και είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που μας βοηθάνε εμάς τους παίκτες».

Για τους στόχους στο Ευρωβόλει: «Οι Ελληνες γενικά βιαζόμαστε για να έρχονται οι διακρίσεις. Ερχόμαστε χρόνο με τον χρόνο να είμαστε καλύτερα, παίζουμε καλύτερα, αντιδρούμε καλύτερα μετά την ήττα και πάμε σε ένα ευρωπαϊκό με ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου. Θέλουμε και εμείς να πάμε σε τοπ επίπεδο, θέλουμε να καταφέρουμε κάτι καλό. Μια επιτυχία για αρχή θα είναι να περάσουμε τον όμιλο, ο οποίος είναι πολύ δύσκολος, θα είναι κάτι παραπάνω από τα προηγούμενα χρόνια».

Για τις ομάδες που θα κάνουν τη διαφορά: «Υπάρχουν 5-6 ομάδες που είναι πολύ δυνατές στην Ευρώπη, όποια είναι σε καλύτερη φόρμα κατακτά το ευρωπαϊκό. Αυτές είναι οι Ιταλία, Γαλλία, Σλοβενία, Πολωνία».

Για τη νέα χρονιά στον ΠΑΟΚ: «Ξεκινάω τον τρίτο χρόνο μου στον ΠΑΟΚ, ανυπομονώ να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και να έχουμε μια καλή σεζόν».

Για την πιθανότητα αναβολής της πρώτης αγωνιστικής: «Δεν είναι μεγάλη η αρνητική επίδραση, το βόλει χρειάζεται οικονομική στήριξη, οι ομάδες χρειάζονται χρήματα για να δίνουν στους παίκτες του, να φέρουν ξένους παίκτες, νομίζω πως μπορεί να βρεθεί μια λύση. Είμαστε χώρα της τελευταία στιγμής και πιστεύω θα βρεθεί μια λύση».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.