«Κοιτάζω στα μάτια τον αντίπαλο» σημαίνει άλλα πράγματα, που δεν τα είχε ο Άρης...

Δημήτρης Κανελλάκης01 Δεκεμβρίου 2020

Το πρώτο crash test για τον Άρη στο φετινό πρωτάθλημα ήταν απολύτως αποτυχημένο. Η παρουσία του στο ντέρμπι σαφώς και δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η ομάδα του Μάντζιου με τα αποτελέσματα που πήρε στα προηγούμενα ματς και την θέση που κατείχε στη βαθμολογία.

Δεν ήταν το περασμένο Σάββατο ο Άρης ομάδα που να σε πείθει ότι δικαιούται να διεκδικεί και να έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει με το σπαθί του θέση στο γκρουπ με τις ομάδες της πρώτης ταχύτητας στο πρωτάθλημα.

Καθόλου ανταγωνιστικός, καθόλου διεκδικητικός, καθόλου πιεστικός, κινήθηκε στα... ρηχά νερά, δεν έβαλε καμία απολύτως δυσκολία στον Ολυμπιακό.

Απορώ πώς ο προπονητής του Άρη είπε μετά τον αγώνα ότι η ομάδα του “κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό”

Για να πεις ότι... κοίταξες στα μάτια τον αντίπαλο θα πρέπει να τον ζορίσεις, να τον κουράσεις, να τον φοβίσεις, να αισθανθεί ότι τον απειλείς, ότι κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να δεχτεί πλήγμα από σένα.

Έγινε κάτι τέτοιο το βράδυ του Σαββάτου στο “Κλεάνθης Βικελίδης”; Δε νομίζω... Αν εξαιρεθεί το πρώτο 15λεπτο του αγώνα, όταν ο Άρης πίεσε πολύ ψηλά τον Ολυμπιακό και του δημιούργησε ένα πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά επί της ουσίας κέρδισε μόνο ότι μείωσε σε εκείνο το διάστημα τον αριθμό των επιθέσεων των “ερυθρολεύκων”, στο υπόλοιπο του αγώνα ήταν ωσεί παρών.

Κανένας ρυθμός, κανένας δυναμισμός, καμία οργάνωση παιχνιδιού, καθόλου κυκλοφορία, καμία κλασική ευκαιρία.

Αυτό δεν το λες... “κοίταξα τον αντίπαλο στα μάτια”. Ούτε μπορείς να ισχυριστείς ότι πήγαν καλά για σένα τα πράγματα επειδή ο Ολυμπιακός δεν ήταν φοβερός, δεν έκανε πολλές τελικές, δεν σε διέλυσε.

Ο Ολυμπιακός την έκανε τη δουλειά του έστω κι αν δεν έθελξε με την παρουσία του. Σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος τίποτε δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει με την εικόνα που είχε το περασμένο Σάββατο.

Συμπερασματικά, για να έχει διάρκεια και να μπορεί -με πράξεις και όχι στα λόγια- να... κοιτάζει τους αντιπάλους του από την πρώτη ταχύτητα του πρωταθλήματος στα μάτια ο Άρης, χρειάζεται να διαθέτει πολύ περισσότερα ποιοτικά στοιχεία απ' αυτά που εμφάνισε κόντρα στον Ολυμπιακό...

Διαφορετικά, το... ταβάνι του θα είναι κι αυτή την αγωνιστική περίοδο η διεκδίκηση της πρώτης θέσης μεταξύ των ομάδων της δεύτερης ταχύτητας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.