Κοινή «σφαλιάρα» για Ρεάλ, Μπαρτσελόνα 65 χρόνια μετά!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας07 Φεβρουαρίου 2020

Οι Βάσκοι έβαλαν «φωτιά» στο «Copa Del Rey» και την προημιτελική φάση. Τόσο η Ρεάλ Σοσιεδάδ, όσο και η Αθλέτικ Μπιλμπάο πέταξαν εκτός Κυπέλλου τη Ρεάλ Μαδρίτης (μεγάλη νίκη με 4-3 στο Μπερναμπέου) και την Μπαρτσελόνα (ήττα για την ομάδα του Σετιέν με 1-0 στο Σαν Μαμές) αντίστοιχα.

Ξέρετε ότι χρειάστηκε να περάσουν 65 ολόκληρα χρόνια, από τότε που οι δύο «μεγάλοι» της Ισπανίας είχαν αποκλειστεί πάλι την ίδια μέρα;

Για την ακρίβεια, ήταν 29 Μαΐου του 1955. Τότε η Ρεάλ είχε αποκλειστεί από τη Σεβίλλη και η Μπαρτσελόνα είχε μείνει εκτός νυμφώνος πάλι από την Αθλέτικ. Τότε ήταν για την ημιτελική φάση, φέτος ήταν στα προημιτελικά.

*** Επίσης, για πρώτη φορά και μάλιστα σε όλες τις διοργανώσεις υπό την καθοδήγηση του Ζιντάν η Ρεάλ Μαδρίτης δέχεται τέσσερα γκολ σε μία αναμέτρηση!

*** Κατέκτησε πολλούς τίτλους, αλλά Κύπελλο ποτέ… Έτσι, συνεχίστηκε η παράδοση, η οποία θέλει τον Ζινεντίν Ζιντάν να μην έχει κατακτήσει ποτέ του εγχώριο Κύπελλο.

*** Η ήττα στο Σαν Μαμές για την Μπαρτσελόνα έβαλε “φρένο” σε σερί εννιά συνεχόμενων χρόνων, κατά τους οποίους οι Καταλανοί έπαιρναν την πρόκριση στα ημιτελικά.

Από το 2011 ως και το 2019. Την τελευταία φορά, την οποία είχαν αποκλειστεί στο ίδιο χρονικό σημείο, ήταν το 2010 από τη Σεβίλλη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.